Lenovo A8 – 806 “Golden Warrior” Cameratest

Rudy's Krabbels | IMG 20160115 201859
Avond, binnenshuis. Verlichting: burolampje (geen flits).

Zoals eerder beloofd een aantal testfoto’s gemaakt met de Lenovo A8 – 806. De foto’s zijn onder verschillende omstandigheden gemaakt (zie bijschrift).

De Lenovo A8 – 806 heeft een 13Mp camera. Maar megapixels zegt zeker niet alles. Voor een goede foto is de CCD en de lens bepalend. Een smartphone is per definitie niet gemaakt om een camera te vervangen. Dat zie je ook. Het apparaat maakt desondanks erg leuke foto’s, rekening houdend met de beperkingen kun je er leuk foto’s (en video trouwens) mee schieten. Het is natuurlijk niet te vergelijken met een spiegelreflex, zelfs niet met mijn “oude” Olympus E-410, of een digitale compact camera zoals de Medion. Voor een incidenteel snapshotje, of een productfoto voor je website, Instagram, Facebook, etc. wel heel geschikt. Zondermeer. De ”binnenfoto’s”, zonder flits!, zijn zelfs ver boven mijn verwachting.

Dus, los van het feit dat het een supersnel toestel is ook zeer geschikt als “altijd bij de hand” fototoestelletje! De foto’s binnen gemaakt zijn onbewerkt. De buitenfoto’s zijn licht bewerkt (schaduwen verwijderd, contrast beetje aangepast) omdat het erg donker weer was.

Zoals op één van de foto’s is te zien is inzoomen op het toestel zelf niet echt aan te raden. Dan gaat er in mijn optiek teveel detail verloren. De foto’s van de kunstbloem, de camera-lens, de bril en de powerball laten zien hoe scherp de camera wel niet is/kan zijn! Zelfs bij zeer matige lichtomstandigheden. Ik ben erg benieuwd hoe bij zonnig zomerweer, concerten of bij veel beweging de camera van de Lenovo A8-806 zal gaan presteren!

 

Delen op: