Media Monkey – ’t is feest tralala..!

mediamonkeygold.jpgHet is feest tralalalaaa.. oftewel m’n dochter viert vanavond haar 16e verjaardag met een (grote) groep vrienden en kennissen. En of pappa maar even kon zorgen dat er “iets kwam” voor de muziek..

Te laat om iemand te regelen die komt draaien en natuurlijk is er ook een budget (en budgethouder is pappa ook, dus overschrijding is niet aan de orde). Dus het idee was al snel geboren dat er “iets op de laptop” kon, dat dan via de (een) geluidsinstallatie kan.

Nou ben ik zelf nogal van de WinAMP (antieke versie) en dat bevalt mij prima. Maar voor een feestje werkt dat niet goed genoeg. Daar komt bij dat de mp3’s in de collectie van dochterlief wisselend in volume zijn en tevens wil je geen pauze tussen nummers. Dus even een beetje zoeken op internet naar iets wat als ‘virtuele dj’ dienst kan doen en al snel kwam ik op MediaMonkey terecht.

De afgelopen dagen heb ik dus me wat verdiept in dit pakket. En ik ben er érg enthousiast over geworden! Het programma is ideaal voor het verzamelen, onderhouden en afspelen van je muziek in allerlei formaten (het is niet eenkennig!), aanmaken van playlists, organiseren van muziek, virtuele cd’s maken (op schijf), enzovoorts! En dat is nog niet alles. Speciaal voor feesten of continue-muziek heeft het functies als:

  • party-mode (dan kan iemand niet zo maar bij je harde schijf);
  • willekeurige volgorde afspelen;
  • Auto DJ (kijk eens aan! Precies wat ik zocht!)
  • 10 bands equalizer (met een paar pre-sets en zelf ook te regelen, )
  • cross-faden tussen nummers..

En of dat nog niet genoeg is kan het nummers ook normaliseren. Voor wie daar niet zo in thuis is: dat betekent dat het volume van alle nummers (ongeveer) gelijk getrokken wordt. De nummers worden daarvoor door het programma wel bewerkt en opnieuw weggeschreven. Voor wie de originele wil bewaren: maak eerst dus even een kopie’tje. Want de wijziging is onomkeerbaar. MediaMonkey gebruikt daarvoor overigens de LameMP3 encoder, al jaren de “top off the bill” op gebied van de- en en-coding van muziek bestanden.

media_monkey_mp3_speler.jpg

MediaMonkey – met playlist geladen

Vanmiddag de finale test uitgevoerd: laptop met MediaMonkey er op ingeplugd in de geluidsinstallatie (stekkertje van hoofdtelefoon naar “rec in” tulpjes op de geluidsinstallatie) en spelen maar. Als een trein! Ondertussen staat het natuurlijk ook op m’n eigen PC geinstalleerd. Lekker luisteren naar m’n collectie bluesmuziek, wachtend tot het zodanig laat is dat ik de dochter(s) kan ophalen… gaat wel lukken, ik heb vanavond m’n eigen “privé-feestje”!!

Oh, ps.. wat kost dat?
He-le-maal niets! Het pakket is gratis te downloaden. Werkt op Windows2000, WindowsXP en Windows Vista. Alleen als je behoefte hebt aan nog meer opties kun je voor de ‘gold’-versie gaan. Kost een paar dollar, maar de DJ kan voortaan thuis blijven. De ideale oplossing voor je feestje, achtergrondmuziek bij bijeenkomsten, horeca, enz. en uiteraard,.. voor thuis. Continue muziek zonder reclames!

Delen op: