Moderne boekverbranding Professor Mattias Desmet?

boekverbranding Professor Mattias Desmet

Maurice de Hond, de bekende opiniepeiler, plaatste op zijn blog een artikel waarin hij meent het te moeten opnemen voor professor Mattias Desmet die door de Universiteit van Gent teruggefloten is wegens zijn uitlatingen en gedrag.

Marice de Hond schrijft op LinkedIN (mirror):

De Universiteit van Gent heeft een virtuele boekverbranding georganiseerd van het boek van hun professor “Mattias Desmet”. Het boek mag niet meer gebruikt worden bij het vak “Cultuur- en maatschappijkritiek” en zijn werkzaamheden worden ingeperkt. Een gotspe van een Universiteit die nota bene “Durf Denken” als credo hanteert.

En op zijn website gaat hij hier verder op in.

Boekverbranding Professor Mattias Desmet?

Is er daadwerkelijk sprake van een moderne boekverbranding?

Het is maar net waar je het accent legt in je verhaal. Professor Mattias Desmet is bepaald niet onomstreden. Wie gaat er nu ook, als professor nota bene, bij een volslagen krankzinnige complotwap als Alex Jones zitten, daarmee haal je je eigen geloofwaardigheid volledig onderuit. Daarnaast is hij op Youtube ook bij diverse desinformatie-kanalen te vinden, zoals Cafe Weltschmerz en BLCKBX, die met graagte zijn opvattingen uitdragen.

Daarnaast geeft Desmet zelf toe dat hij bij Alex Jones leugens, desinformatie, heeft verspreid en wel van een zeer ernstige soort.

Maurice de Hond raakt mijns inziens steeds verder verstrikt in een “anti-overheid” instelling. Zijn steun aan Professor Mattias Desmet getuigt daarvan. Net als de artikelen, op de website van Maurice de Hond, van Herman Steigstra.

Zelfs al zou Desmet’s theorie kloppen (maar waarom is die alleen maar op de massa toepasbaar die de maatregelen en vaccinaties steunen en niet evengoed op ‘complotwappen’?) dan nog is het een feit dat Desmet bij Alex Jones’ Infowars aanschoof en daar desinformatie verspreid heeft. Dat is voldoende aanleiding hem te ‘cancellen’ voor een Universiteit.

professor mattias desmet thierry baudet
Het zal niet verbazen: 0ok Thierry Baudet promoot Desmet’s werk

Universiteit van Gent

Zover gaat de Universiteit van Gent echter helemaal niet. Er is geen sprake van ‘moderne boekverbranding’, wel van onderzoek naar Desmet’s theorie en inperking van het gebruik van de man zijn eigen boek bij zijn lessen.

Lijkt mij vooralsnog een prima actie van de Universiteit van Gent. Een Universiteit moet nu eenmaal objectief blijven en zeker niet gelinkt kunnen worden aan Alex Jones’ complottheorieën.

Delen op: