Mscoree.Dll foutmeldingen: regcure

Nog niet zo lang geleden kreeg ik een nieuwe computer. Dus ‘good old’ Win2K er op gezet, en de noodzakelijke SP’s gedownload en ingedraaid. Daarna via de website van Microsoft nog wat beveiligingsupdates.

Die updates bleken ook .NET 2.0 te installeren,.. dat was nieuw voor me, en ik zag (en zie) het nut er niet van. Zeker niet omdat .NET bijna 200 Mb aan ruimte inneemt en er geen applicaties zijn die er gebruikt van maken. Dus .NET via de gebruikelijke weg verwijderen. Krijg ik de foutmelding, daarna, bij het opstarten dat ‘Mscoree.Dll’ ontbreekt.. <diepe zucht: “Microsoft!”>

screen.pngGelukkig is daar een speciaal tooltje voor om ook dat weer op te lossen! En niet alleen deze ontbrekende .DLL maar ook andere DLL’s repareert en je register ook: RegCure.  Op mijn redelijk vers geïnstalleerde PC werden maar liefst 1786 (?!) “registerproblemen” gevonden! De meeste ervan heel verklaarbaar: allemaal snelkoppelingen die niet meer kloppen (zie dit verhaal) en nog wat rommel van geïnstalleerde & gedeinstalleerde  programmatuur.

Nadeel van Regcure is dat het niet gratis is; de analyse werkt wel in de te downloaden versie maar zodra je wilt ‘fixen’ wordt je gevraagd om je te registreren. Dat registreren kost US$ 29,- (paypal of creditcard nodig). Er zijn natuurlijk ook gratis tooltjes beschikbaar maar ik dacht dat het wel eens de moeite van het betalen waard zou kunnen zijn. En dat bleek juist:de fouten werden snel gerepareerd.

Tevens biedt regcure je een kijkje in de keuken van de in de achtergrond lopende/gestarte processen. Met een beetje snuffelen op Google ontdek je dan dat een aantal helemaal niet hoeven te draaien. Die kun je uitzetten. Waardoor je PC sneller opstart en stabieler is.

In mijn geval was dus de foutmelding verdwenen (en een potentieel stabiliteitsprobleem), en heb ik in de achtergrondprocessen een aantal programma’s uitgeschakeld. Waardoor inderdaad de computer nog sneller start dan voorheen al het geval was.

> Regcure – officiële site

Delen op: