My name Luba, I from Russia

luba.jpgNou, ’t is lang geleden dat ik post van haar kreeg. Of haar vriendinnen. Allemaal leuke, knappe, russisiche dames die aan de man willen. In gebroken Engels. Met een email adres bij gratis mail providers. Spam dus.

Nou ja, spam.. heel doorzichtige pogingen tot oplichting. Want, Luba bestaat niet. Net als haar vriendinnen en andere dames uit het oostblok. De foto’s komen van modellen sites, van hyves- en facebook en hun equivalenten. En zodra je gaat corresponderen met een dergelijke dame (crimineel die een foto van een willekeurige dame misbruikt) zul je al snel de zielige verhalen krijgen. Of een mailtje dat ze je zo graag wil bezoeken, maar… geen geld voor een vliegticket heeft. Of je dat niet wilt voorschieten…

Zoals gezegd, het was lang geleden dat ik dergelijke mail kreeg. Een paar jaar geleden kreeg ik bijna 2 a 3 keer per dag dergelijke mails. Nu opeens is het weer raak. Zeker al 5 à 6 gehad in één week tijd. Gek, ook nog op een mailadres dat ik nauwelijks gebruik. Dat terwijl ook nog de botnets een paar keer een grote slag is toegebracht de afgelopen tijd.

Mmm,.. ergens vermoed ik dat er toch nog steeds een levendige handel in mailadressen is. Maar het mailadres waar ik nu deze specifieke mails op ontvang heb ik alleen uitgegeven bij serieuze sites, zoals bijvoorbeeld bol.com e.d. – het kan dus niet anders dan dat ook de serieuze websites (en ik bedoel hier niet bol.com, die noem ik slechts als voorbeeld) mailadressen doorverkopen óf –en dat is een nog vervelender gedachte– dat hun beveiliging niet op orde is.

I shall wait for your letter.
Sincerely, Luba.

Nou, “ze” kan lang wachten.

Delen op: