Naar de studio!

1367024400_6_kowe.jpeg

Mirjam Brinkman @ Abbey Roden

Mirjam had een wens: ze wilde graag een keer naar een ‘echte’ studio in plaats van nummers opnemen thuis. Hoewel ze best tevreden is over de kwaliteit van m’n “thuisstudio”, was zo’n echte studio natuurlijk iets wat haar heel erg leuk leek. Dus zei ik vorig jaar: “Als je je Mavo-examen haalt, mag je de studio in”. Het examen is gehaald, met mooie resultaten, en belofte maakt schuld!

81dbaac.jpg

Gisteravond heeft ze dan ook in studio “Abbey Roden” haar ‘vuurdoop’ gehad in een echte studio. En, het ging hartstikke goed! In één avond drie nummers opgenomen. Sessie-muzikanten waren Judith (keyboard, piano, strings, zang), studio-eigenaar Andre van der Weide (bas) en ik zelf (elektrische & akoestische gitaar). Mirjam deed de drums, tamboerijn en lead-vocals. Ze heeft twee “eigen” nummers (één door haar zelf geschreven met  een arrangement van Judith, één door componist Richard Mensies geschreven en door mij gearrangeerd). Verder namen Judith en Mirjam nog een cover op, “Apologize” (One Republic, ook bekend van Timbaland). Ter zijner tijd zullen de nummers wel beschikbaar komen. Maar eerst moet Mirjam zich nog even inschrijven als tekstschrijver bij de BUMA.

Werken met Andre, die -dat merk je aan alles- een echte liefhebber van het vak is, is hartstikke leuk. De studio heeft alles wat je van een professionele studio mag verwachten (top microfoons, voorversterkers, digitale en analoge apparatuur). Mirjam keek dan ook terug op een heel geslaagde studio sessie. En ook Judith en ik hebben genoten. Want ook voor ons gold dat dit de eerste keer was dat we zelf in een studio ‘aan het werk’ waren.  Dus niet alleen Mirjam kreeg een bijzonder kado’tje…. 🙂

048f420.jpg

 Daar sta ik dan zelf ook een keer op de foto! 

Met dank aan Andre van Studio “Abbey Roden” voor een hele leuke & leerzame avond. We kunnen het iedereen zeer aanbevelen hier eens een paar nummers of complete CD op te nemen, wij zullen er vast nog wel eens terug komen!

Voor meer informatie over Abbey Roden kijk op: http://abbeyroden.nl/

Delen op: