Nieuw Studio-Project (II)

Rudy's Krabbels | DSCI0312

De hardware arriveerde gisteren en dus kon de bouw beginnen van de dedicated Mini-ITX gebaseerde DAW! Omdat mijn broer (en ik zelf ook) ook wel benieuwd waren of Windows10 een beetje soepel zou draaien op zo’n machine, na assemblage van de hardware (foto’s onder) éérst Windows10 geïnstalleerd. Installatie gedaan vanaf een USB3.0 stick voor optimale snelheid met gebruikmaking van het officiële (te downloaden) image van Microsoft.

Foto’s hardware

De harde schijf gaat onder de metalen plaat. Aangezien er geen draaiende delen zijn in deze machine is deze compleet stil en is er door de toepassing van passieve koeling ook geen sprake van draaiende delen. Alles is supercompact, energiezuinig en .. zeer betaalbaar. Zeg maar rustig: goedkoop. Moederbord, monitor en muis had ik al maar zou je dit er bij kopen dan kun je nog steeds zéér budgetvriendelijk een superzuinige, stille en kleine PC bouwen die tóch krachtig is en zelfs Windows10 (zie video) met gemak draait. Wil je iets goedkoper, neem dan wat minder RAM-geheugen en eventueel een kleinere SSD of een “gewone” 2,5″ sata schijf als je veel opslagruimte nodig hebt.

Video

Installatie Windows 10 PRO 64bit op een Mini-ITX systeem met ASRock Q1900B Mini ITX moederbord, OCZ Trition100 120GB SSD schijf en 8GB Ram. Windows10 PRO 64bit was niet geregistreerd en er werden tijdens installatie geen updates opgehaald via internet.

Kosten hardware: ca. 250 euro
Bouwtijd systeem: ca. 1 uur
Totale tijd installatie: ca. 15 minuten.
Start/reboot na installatie: minder dan 10 seconden.

Alle rechten ©2015 http://www.brinkman.it

Delen op: