Nieuwe Accu Peugeot CE122

Peugeot CE122 ebike

Mijn e-bike, een Peugeot CE122, is vorige maand al weer negen jaar oud geworden. Een e-bike gebruikt een accu en accu’s degraderen na verloop van tijd. Zo ook de accu van mijn Peugeot CE122. Er moest een nieuwe accu komen voor mijn Peugeot e-bike.

Ik ben altijd erg zuinig geweest op mijn fiets en in het bijzonder op de accu. Als het gaat vriezen gaat de accu van m’n Peugeot CE122 van de fiets af en bewaar ik die in huis. De accu staat altijd op ‘druppellading’ en ik rij ‘m nooit helemaal leeg.

De verwachtte levensduur van een dergelijke Li-ion accu is maximaal 1000x opladen en meestal zijn ze na zo’n acht jaar echt wel af. Na drie tot vijf jaar beginnen de meeste al wat te degraderen.

Eind vorig jaar begon de accu van mijn Peugeot CE122 duidelijk ernstig te degraderen. Tijdens fietstochtjes in september en oktober vorig jaar merkte ik het al: na zo’n 20 tot 25 kilometer fietsen hield de accu er mee op. En dat terwijl een paar jaar geleden ik er nog zo’n 61 kilometer uit kon persen! Tijd om te gaan rondkijken voor een nieuwe. Helemaal toen ik eind januari bij een fietstocht (met koud weer) na 7 kilometer met een lege accu werd geconfronteerd!

Accu’s voor e-bikes zijn gruwelijk duur, vind ik. Bij Fietsaccuwinkel vond ik een geschikte accu voor een scherpe prijs. De accu, een Phylion Wall-E 36 Volt 12Ah, was beduidend goedkoper dan bij veel andere leveranciers.

Fietsen naar Feerwerd (09) RudyBrinkman ©2022

Molen Joeswert, Feerwerd

Ik was bang geen nieuwe accu voor mijn Peugeot CE122 te kunnen vinden en dat mogelijk ofwel een (dure) revisie van mijn oude accu nodig was of, in het ergste geval, ik een nieuwe fiets moest kopen. Bij Fietsaccuwinkel vond ik dus niet alleen een betere versie, maar ook snel geleverd tegen een scherpe prijsstelling.

Fotofietsen met mijn Peugeot CE122

Gisteren na volledig doorladen de eerste proefrit gemaakt en de accu doet het uitstekend. Na ruim 24 km in economy-stand nog 3/4e vol. Dat is veelbelovend! Laat die zomer maar komen!

Wil je mijn fietstochten volgen, volg mij dan op Strava of kijk op mijn “fotoblog” op www.erbeefoto.nl waar ik regelmatig stukjes schrijf over de fietstochten die ik maak voorzien van de nodige foto’s.

Delen op: