Onorthodoxe crisismaatregelen

Het kabinet heeft vandaag laten weten dat we last hebben van “een economische crisis van ongekende aard“. Dus toch. Steeds maar weer waren er sussende en bezwerende woorden. Nee hoor, alles zou goed komen. De overname van Fortis en de ‘kapitaalinjectie’ in ING, nee, daar zou de burger niets van merken.

En nu? Er wordt mensen straks mogelijk stomweg 2 jaar pensioen afgenomen (want uitstel AOW is uitstel pensioen!!) en men brengt veel mensen aan de bedelstaf nu ze dan éindelijk een reden hebben gevonden om de hypotheekrente-aftrek te “beperken”. Dáár heeft men lang op moeten wachten, maar de excuus-truus is er. De Crisis.

De rijken (bankdirecteuren e.d., grote mulitnationals) hebben zich wederom over de rug van de burgers nog rijker kunnen maken. Dubbele bonussen voor ABN-AMRO medewerkers. Vette topsalarissen voor directies en bestuurders. En de burger? Ach kom zeg, laat die loosers maar creperen…

Ik wens iedereen die zijn huis heeft gefinancierd onder het motto: “die netto-last kunnen we wel opbrengen” veel sterkte toe, de komende jaren.

– update –
JP Balkenende liet vandaag via de RVD inderhaast weten dat wat hém betreft de hypotheekrente-aftrek niet ter discussie staat
. Maar de gemiddelde Nederlander schijnt het niet meer te geloven, aldus de Telegraaf. Zij melden dat er ‘paniek en onrust’ is bij de lezers.

Delen op: