PaintShop Pro

PSPIXIk heb mijzelf vandaag maar eens verwend met de aanschaf van de laatste versie van PSP. Jaren geleden had ik de Shareware-versie van PSP, toen nog van JASC, geregistreed voor (slechts) $25,-. Ongelofelijk dat je toen een dergelijk mooi programma voor zo’n prijs kon aanschaffen. Zeker als je de huidige prijzen ziet.

PSP6.02 is jarenlang hét programma voor fotobewerking voor mij geweest. Maar omdat ik steeds vaker websites (meestal met behulp van CMS-systemen als Joomla e.d.) moet ontwikkelen voor mijn hostingklanten, mis ik bepaalde mogelijkheden voor bewerken en maken van plaatjes. Dat los ik dan weer op met allerlei freeware tooltjes, maarja.. dat blijft natuurlijk maar armoedig aanrommelen!

PSP 6.0

Op een CD met demo-ware vond ik nog versie IX van PSP, nu van Corel (eveneens de maker van het beroemde PhotoShop e.a.). De 30-dagen versie, maar die wou m’n regkey van PSP 6.02 niet slikken. Er zat dus niets anders op dan het oude trouwe PSP 6.02 maar te vervangen voor de laatst verkrijgbare versie.

Daarom bij de MediaMarkt in Groningen PSP XI gekocht. Voor $25 (~ 19 euro) kan je het dus écht niet meer krijgen. Maar 79,- euro vind ik nog steeds heel redelijk. Zeker als je ziet wat het allemaal kan! Bij deze dus nog een posthuum “driewerf hoera” voor de programmeurs van Jasc, die een programma hebben weten te maken waarmee ik 6 jaar lang met veel plezier m’n foto’s, plaatjes, logo’s en headers heb gemaakt voor heel veel doeleinden.

Delen op: