Phil Spector veroordeeld voor moord

Ik heb er eigenlijk in de ‘serieuze media’ niet eens zo veel over gehoord. Het waren met name de ‘roddelrubrieken’ die er over schreven. Maar de man is dan nu toch na een slepend proces schuldig verklaard. Minimaal 19 jaar of ’tot de dood er op volgt’. Een “weinig glorieus einde” van een spraakmakende carrière meldde USAToday. Dat is dan wel het understatement van het jaar, dacht ik zo..

Lana Clarkson, actrice vermoord door Phil SpectorSpector is veroordeeld voor moord op de actrice Lana Clarkson (foto rechts). Hij werd bekend van ondermeer zijn producerswerk voor The Beatles (al vond Paul McCartney het maar niets wat hij met hun laatste album “Let it Be” had gedaan: in 2003 werd het album als Let It Be… Naked opnieuw uitgebracht door McCartney, maar dan zonder de effecten van Spector.), Ike& Tina Turner e.a.

Dat het een keer fout moest gaan kon je eigenlijk wel vermoeden. Van Wikipedia: “Spector staat bekend als een excentriekeling vanwege de vele bizarre conflicten die hij had met artiesten, songwriters en managers die met hem samenwerkten. Vele verhalen doen hierover de ronde, zoals het afschieten van een pistool terwijl hij samen met John Lennon in de studio was en het najagen van Leonard Cohen met een geladen kruisboog tijdens de opnames van Cohen’s album Death of a Ladies’ Man.”

Delen op: