QuickTest Professional

De afgelopen drie dagen een cursus “QuickTest Professional” gevolgd, een oplossing voor het “geautomatiseerd testen” van software. Iets waar ik in het verleden al eens eerder mee bezig ben geweest, maar toen kwam het bij mijn (toenmalige) werkgever niet van de grond. Ik ben altijd een voorstander van geautomatiseerd testen geweest, en de cursus was ook nog eens heel praktijkgericht.

We volgden de cursus bij Unisys, leverancier van het systeem dat we er voornamelijk mee zullen gaan testen en de cursus werd gegeven door onze “strenge” Belgische docente, Hilde, van Quasus.

Karten!
De tweede avond werd er een (vriendelijke) kart-competitie gehouden bij Bleekemolen’s Raceplanet tussen medewerkers van de leverancier en wij van ’t UWV. En Hilde was daarbij ook uitgenodigd… dus Quasus had ook een vertegenwoordiging. Nu ja, .. “een vrouw”, hè mannen, “uh, uh, uh”.. In twee groepen van 7, 8 mensen reden we elk 3 heats, waarbij de beste coureurs later in de finale tegen elkaar uitkwamen.

Met een 5e, 4e en 7e (=laatste) plaats.., maar ik heb een goed excuus want ik startte achter de persoon (*) die in de heats daarvoor als laatste eindigde en daar kwam ik maar niet omheen zonder ongelukken te veroorzaken. Tja, helaas deed men bij RacePlanet niet aan blauwe vlaggen, dus mijn kansen waren verkeken door deze slechte startpositie. Mijn gemiddelde was dus “nét niet” (..) hoog genoeg om in de finale deel te nemen.

Onze trots en hoop in bange dagen was collega Eric. In de andere ploeg had hij twee keer een éérste plaats weten te bemachtigen en hij had binnen UWV-kringen ook een naam hoog te houden omdat hij bij een kartavond van de afdeling, in Veendam, ook al eens de grootste cup mee naar huis mocht nemen…

karten finale

(Start finale, Eric links voor, Hilde rechts voor)

De finale begon nog met motorpech (Hilde) en daardoor (?) een aanrijding tussen diverse deelnemers. In eerste instantie wilde de wedstrijdleider niet overnieuw laten starten maar kwam er op terug. Helaas voor Eric moest hij genoegen nemen met de 2e plaats en onze cursusleidster ging er met de 1e prijs vandoor! Ze was de énige Belgische deelneemster, en onze Vlaamse buren mogen “fier” op haar zijn. Wat ging zij ongelofelijk hard! Toen ze mij dubbelde (..) in één van de heats heb ik 2 rondjes geprobeerd ‘in haar spoor’ mee te rijden, dat ging mij dus gewoon té hard. De 3e plaats in de finale was voor Jeroen B., van, jawel, Unisys.

Op de foto (even opklikken voor een grotere versie!) de Top3, van links naar rechts, nummer 2: Eric, daarnaast de ‘rondemiss’ Keren (even de beker vasthouden bij het Champagne schudden) op nummer 1 Hilde (met Champagne) en helemaal rechts, op nummer 3, Jeroen B.

Karten - De winnaars

Na de race werd er lekker gegeten en beschaafd wat gedronken.. (ook een verademing dat het ook zónder grote hoeveelheden drank kan!).

Unisys: bedankt voor een hartstikke leuke avond en een prima en leerzame cursus! Toch was ik weer blij dat ik naar huis kon… Schiphol-Rijk (c.q. Amsterdam) is voor mij niet echt een omgeving waar ik erg gelukkig van wordt; die file’s kwamen mij na drie dagen flink de keel uit! Ter illustratie: op de terugweg heb ik over een stukje A10 van nog geen 20 kilometer bijna anderhalf uur gedaan … Dát maak je in Groningen eigenlijk nooit mee!

Hotel Schiphol (v.d. Valk)
Oh, ja.. toch één kritische noot (niet aan Unisys of de cursus gerelateerd): het Hotel Schiphol is géén aanrader. Ik begrijp niet hoe die aan 4 sterren komen! Het eten was niet erg goed (en dit was de 2e keer dat ik er logeerde, de eerste keer was het ook niet denderend) en vooral de bediening in het restaurant was slecht!

We hebben drie uur over het eten gedaan, voornamelijk vanwege de enorme wachttijden tussen de ‘gangen’ door. Daarnaast werd een extra (bij)bestelling niet geleverd en wat op mijn bord lag was niet wat er op de kaart stond (nog afgezien van het feit dat wat ik kreeg ook geen succes was qua smaak). Daarnaast viel ook nog eens de TV op m’n kamer steeds uit.. gelukkig had ik m’n laptop bij me en deed de hotspot het (nu) wel. Kon ik in elk geval online kijken of er nog wat nieuws was

____
(*) ik noem even geen naam, ..

Delen op: