Resistent Zetmeel (voor de pastaliefhebbers)

spaghetti-pasta-glucose (foto: pixabay)

Ben je ook zo’n liefhebber van pasta (spaghetti, macaroni, e.d.) maar ben je bang voor de koolhydraten die er in zitten? Goed nieuws, al weer een paar jaar geleden ontdekt, vanuit Engeland. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je pasta klaarmaakt, laat afkoelen en vervolgens wéér verwarmt er ‘resistent zetmeel’ ontstaat.

Door pasta te koken en vervolgens af te koelen, verandert de structuur van de pasta en verandert het in iets dat “resistent zetmeel” wordt genoemd. Het wordt “resistent zetmeel” genoemd omdat zodra pasta, aardappelen of zetmeelrijke voedingsmiddelen worden gekookt en afgekoeld, het resistent wordt tegen de normale enzymen in onze darm die koolhydraten afbreken en glucose vrijmaken dat vervolgens de bekende bloedsuikerspiegel veroorzaakt.   Bron: BBC

Wij passen deze methode van pasta maken nu al geruime tijd toe. En: het werkt. Ik heb met de glucosemeter (AccuCheck) het gecontroleerd. Het verschil is aanzienlijk!

Pas natuurlijkl wel op met de sausjes! De “saus uit potjes” zitten vaak bomvol toegevoegde suikers en allerlei andere rommel. Lees het etiket dus goed.

Voor het opnieuw verwarmen kun je kiezen voor allerlei methoden. Wij zelf warmen het gewoon weer op, maar je kan natuurlijk ook de magnetron gebruiken. Het beste is om minimaal een aantal uren te laten afkoelen totdat je echt ‘koude pasta’ hebt. Die overigens ook al een stuk minder koolhydraten bevat.

Eet smakelijk!

Delen op: