Saga HT-10 (PRS-style)

ht10-001.jpg

Vorige week een retourpakket ontvangen, volgens de klant (van m’n online shop) was de gitaarkit ‘niet goed’, .. de hals zou ‘getordeerd‘ zijn. Dus een nieuwe naar de klant verzonden en mijzelf maar eens over de geretourneerde kit ontfermd. Altijd nog wel aardig om aan de wand te hangen als reclame object immers, ook als de hals getordeerd zou zijn want dat zie je toch niet als het aan de muur hangt…

Aangezien het een kit was met een mooie hout-tekening en een mooie “flamed” (tijgerstreep) toplaag en ik geen zin en tijd had om een gitaar te spuiten heb ik besloten deze in de meubel-olie te zetten. Met een, naar mijn mening, mooi resultaat. Helemaal niet zo’n gek idee,.. gewoon een flesje goedkope Pledge Meubelolie van de Super de Boer doet al wonderen! Is sowieso een tip voor onderhoud van de toets van een gitaar, immers: dat is gewoon droog, onbewerkt, hout. Een beetje meubelolie er op is het behoud van je gitaar!

Wat nu het probleem van de klant was weet ik niet; de kit was volledig compleet, de hals is in tegenstelling tot de melding dat deze getordeerd zou zijn kaarsrecht en keurig vlak. Er hoefde niets aan de gitaar afgesteld worden; headstock zagen, hals en body in de olie zetten, uitwrijven en even laten intrekken en drogen, monteren, intoneren en .. klaar! Alles bij elkaar nog geen twee uurtjes werk.

Binnenkort nog wel even de bedrading aansluiten…
Zodra dat gereed is volgt er vast nog wel een demo’tje.

> Meer foto’s

Delen op: