Saturn, Groningen: “Helaas, Opperdepop”

De Saturn, een nieuwe “electronica-keten” is geopend in Groningen. De opening ging gepaard met een aantal “stuntaanbiedingen” waaronder een tweetal scherpe aanbiedingen met Digitale SLR-camera’s.

Het toeval wil, dat mijn Fuji FinePix S5000 sinds ons laatste uitstapje naar Walibi helaas kuren vertoont (de lens blijft regelmatig hangen bij het uitzetten en dan moet ik het batterijcompartiment open en dicht doen om ‘m weer aan de praat te krijgen!). Het was wel eens eerder gebeurd, maar nu is het bijna elke keer raak als ik m’n camera gebruik. Het begin van het einde dus.. Echt jammer, want ik heb nog nooit zo’n fijne camera gehad!

Canon EOS400d

En daar lag dan de folder van Saturn.. nieuwe vestiging (in de voormalige IKEA) en een zeer scherpe aanbieding: een Canon EOS 400D mét lens, voor € 349,-. Het onbereikbare (een echte SLR!) bereikbaar gemaakt! Dus vanmiddag ben ik om ca. 13:00 verwachtingsvol de winkel ingestapt. Na enig zoeken vond ik wel een EOS 400D kit, maar.. met twéé lenzen er bij en véél duurder.

De verkoper dan maar gevraagd. Het antwoord was ronduit frustrerend: “Ja, helaas, die zijn uitverkocht,..”. Mijn frustratie zit ‘m natuurlijk met name in het feit dat de website de camera nog steeds adverteert (althans tot op dit moment, zie afbeelding).

Maar, ze hadden nog een andere “scherpe aanbieding”, een mooi alternatief volgens de verkoper.. Een Nikon D60, voor “slechts” € 599,- (exact 250,- duurder). Natuurlijk, een prachtige camera en zeker die prijs wel waard wellicht maar dát was niet mijn bedoeling! De Nikon D40, normaal rond dezelfde prijsklasse als de EOS400 dan? “Nee, helaas, die leveren we niet”..

Balen. Wat ook “balen” was,.. het parkeerterrein is totaal veranderd. Als je schade wilt rijden moet je daar proberen eens vlotjes door een bocht te gaan. Overal rottige, lage, ijzeren hekjes en (te hoge) stoepranden en een veel te nauwe doorgang bij de ingang van het terrein. De reden? Je mag nu betalen als je er wilt parkeren (voorheen was dat bij de IKEA gratis).

De Saturn? Die ziet mij niet weer als klant. De andere zaken die daar nu gevestigd zijn ook niet. Ik vond dat parkeerterrein en de risico’s die je er op schade loopt zo’n afknapper! Maar het allerirritantste vind ik wel winkels die met een “spectaculaire aanbieding” mensen lokken en dan gewoonweg niet (kunnen) leveren en denken dat je dan wel even een paar honderd euro meer neerlegt voor “het alternatief”.

Delen op: