Scheepsjongens van Bontekoe

scheepsjongensvanbontekoe.jpgVanwege het 40-jarig huwelijksjubileum van m’n schoonouders hadden we gisteren als familie een ‘dagje uit’. De dag begon in de bioscoop; de gloednieuwe film “De Scheepsjongens van Bontekoe“. Klaarblijkelijk moeten veel mensen nog even wennen aan de naam van de film of moeten de eerste recensies nog verschijnen, want er waren slechts drie rijen bezet in de bioscoop.

Een mooie film; spectaculair ook.. je beleefde de film echt méé, en het gaf met een scheut humor, vleugje romantiek en veel prachtig camerawerkt een mooi maar ook redelijk betrouwbaar beeld van de “VOC tijd”. De film is gedeeltelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal, alhoewel de scheepsjongens waar het verhaal om draait nooit bestaan hebben… De film is grotendeels opgenomen in Nederland en Australië. De film is voor 9 jaar en ouder en het schijnt dat Nick en Simon (….) er ook iets mee te maken hadden maar daar heb ik weinig van gemerkt.

Daarna richting huis (van m’n schoonouders) voor koffie ‘met toebehoren’ en daar kregen ze van ons een aantal cadeau’s. Vervolgens gingen we uit eten bij ’t Smelnehûs in Drachten. Een absolute aanrader; prima eten en goede, vriendelijke bediening.

Delen op: