Scofield Study Bible

scofield_old.jpgIn verband met een website/project kwam een oud ‘verlangen’ weer boven water: het kopen van de originele “The Old Scofield Study Bible”.

Aangezien Amazon ‘m stevig in de aanbieding had, en de dollarkoers onverminderd laag is, kon ik het nu écht niet meer laten. Een paar dagen geleden besteld, en vandaag ontvangen.. Topwinkel, dat Amazon!

En wát een prachtige Studie-Bijbel! In leer, gebonden, dundruk-exemplaar, met “duim-index” en ‘goud op snee’. De tekst is de red-letter edition van de King James. In de red-letter zijn alle uitspraken van de Here in rood (een prettige kleur rood overigens) gedrukt. Dat omgerekend voor nog geen € 27,-. Niet te geloven, .. ik zit er steeds in te bladeren! Kan het iedereen die ‘een beetje Engels’ kan lezen aanraden.

De uitvoering die ik gekocht heb is de ‘old’ Scofield, dat wil zeggen: de originele 1917-editie en niet de in de jaren ’60 van de vorige eeuw door diverse mensen gereviseerde. Dat mag immers eigenlijk geen échte Scofield heten. Al was het alleen al omdat men het lef heeft gehad zelfs de vóetnoten en commentaren aan te passen.. De studiebijbel is vernoemd naar de belangrijkste redacteur maar hij was niet de enige, overigens.

Ps. de afbeelding is de kartonnen doos, en niet de Bijbel zoals die er uit ziet. Die is in mooi rood-bruin (‘Burgundy’) uitgevoerd.

Meer over Scofield: http://www.scofieldbijbelcollege.nl/

Delen op: