Server 3!

Server “sloop” (1)

De eerste server van de “slopertjes” gaat in de revisie.. (klik afbeelding voor groter formaat). Moederbord, CPU, geheugen en HDD zijn een roemloos einde in de grijze container bespaard en zullen een 2e leven beginnen in de PC van een collega. In de perfecte omstandigheden waarin dergelijke servers staan (constante temperatuur, stofvrij) is de staat er van namelijk nog zeer goed.. dus is weggooien natuurlijk erg jammer.

De inhoud van een andere server is in een nieuw kastje gegaan en doet nu dienst als PC voor de jongste dochter (Lisa). Zodat die nu beschikt over een lekker snelle PC met 1Gb ram en een 80Gb HDD. Een (goedkope) WXGA TFT-monitor er bij en klaar!

Server “sloop” (2)

Enfin, terug naar de beoogde server 3, na het strippen van de inhoud resteert deze bende.. Broer Jan-Melle haalt de rest er uit, plaatst een nieuwe (originele Chieftec) voeding, moederbord, nieuwe 320Gb HDD (uiteraard 2x320Gb/RAID1), dual-core AMD cpu enz. er in en dan is de kast (dat is alles wat er van de oude server dan nog resteert) klaar voor een 2e leven in Groningen. Hoog tijd trouwens, want de servers die er nu staan zitten eigenlijk wel vol genoeg!

Delen op: