Server benchmarking

BenchmarkOok leuk om te doen, een “benchmark-script” over je productie-servers heendraaien en kijken of hij dat aankan en zoja, wat de resultaten zijn.. (klik op de afbeelding). Sommige mensen worden niet goed van de gedachte om dit op een live-server te doen, ik was gewoon té nieuwsgierig naar de resultaten en kon het niet laten..

Viel me niet tegen. M’n snelste productie-server is de Celeron, de lichtste CPU van het drietal maar dat beeld is vertekend: op Server S01.brinkhost.com draaien namelijk 397 websites, tegenover slechts 18 op server S03.brinkhost.com (dat is eigenlijk een spare-server en was niet bedoeld voor hosting maar omdat de andere twee vol raakten is die toch maar als zodanig ingezet). Om het plaatje compleet te maken, op S02.brinkhost.com worden 310 websites gehost.

Alles bij elkaar genomen is de zwaarst belaste server, S01, daarom de winnaar vandaag met een gemiddelde tijd van 111 ms. voor het uitvoeren van 12×20.000 (240.000) rekenkundige- en string-instructies. En nu kan ik niet wachten om de test ook op de nieuwe machine uit te voeren, als het goed is blaast die de andere drie compleet ‘naar de vergetelheid’.

Nieuwe Server
Goed nieuws over de nieuwe server gehad vandaag. Na installatie van een (losse) 3Ware raid-controller en een losse netwerkkaart is die nu toch écht bijna klaar om in gebruik te worden genomen! FreeBSD installeerde vlekkeloos, nu alleen nog DirectAdmin er op en dan kan het spul in het rack en ga ik er ‘live’ mee. Dus uiteindelijk is er door mij toch niet gekozen voor de ‘second best‘ optie, maar de mooiste en meest stabiele oplossing! Volledige RAID1-configuratie was wat ik wilde en wat nu ook gelukt is. Heeft wat extra tijd en geld gekost maar het is het zeker waard!

Delen op: