SIG Telehousing

SIGVanmiddag een “oriënterend bezoekje” gebracht aan SIG Telehousing, in Groningen. Samen met broer(tje). ’t Spul is daar goed voorelkaar. D’r is best nog veel ruimte ondanks dat het bedrijf daar zit waarvan iedereen zegt dat we niet mogen weten dat het daar zit (…). Maar goed, indrukwekkend. Geloof het of niet: ondanks dat ik al jaren in de hostingwereld actief ben, was ik nog nooit in een écht ‘datahotel’ geweest. Wel vaak genoeg in serverruimte’s van bedrijven. En natuurlijk de serverruimte’s van m’n (part-time) werkgever. Maar voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in webservers, routers, switches en datakabeltjes enz. zal het waarschijnlijk net zo veel aantrekkingskracht hebben als de lokale handwerkzaak op mij heeft!

Je vraagt je overigens af hoeveel subsidiegeld dáár in is gestoken! En dan binnenkort ook nog de Eemshaven een datacentrum er bij.. Ik vraag me af hoe ze dat allemaal vol willen krijgen, maar het zal wel niet zomaar gebouwd worden.

Vanmiddag ook overlegd met broer(tje) over de bouw van een nieuwe webserver. Dat moet echt een enorm presterende bak worden. Wie 1+1 optelt weet nu meer 🙂

Wordt vervolgd…

Delen op: