SMS ellende!

Eén van mijn kinderen ontvangt al dagenlang vreemde sms-jes op haar mobieltje, en haar beltegoed is in een week tijd met € 10,- geslonken. Afzender is “mobillo.net“, een lege website.

Het bedrijf is gevestigd in Maastricht:

Registrant Organization:Wizz Mobile Interactive B.V.
Registrant Street1:Kruisdonk 64a
Registrant City:Maastricht
Registrant Phone:+31.624923097

Natuurlijk weet de telecomprovider zoals gewoonlijk van niets. De standaard reactie is altijd “je zult je wel geabonneerd hebben op…”. Vaak is dat ook het geval; via een site waar kinderen gratis online spelletjes kunnen doen worden er ‘gratis ringtones’ aangeboden. Dat daar kleine lettertjes (of soms zelfs helemaal niet!!) bij staan, zien ze niet. Verblind door het toverwoord “GRATIS”..

Gratis kost dus € 10,- in één week, en geen énkele ringtone ontvangen natuurlijk!

Ik vind het schofterig, kinderen van hun (te dure) beltegoed beroven op deze manier. En het ergste is dat populaire kinder-sites hier aan meewerken!

Voor wie er ook genoeg van heeft, hier staat een lange lijst hoe je diensten kan afzeggen: http://www.smsafzeggen.nl/compleet.php

Overigens is het maar de vraag of het legaal is, kinderen zijn immers niet handelingsbekwaam dus zéker niet in staat te doorgronden waar ze in trappen.

Een email mijnerzijds naar Rik Legger, eigenaar van deze obscure handel, is onderweg.

Delen op: