Successen moet je vieren: Geslaagd!

Rudy's Krabbels | studeren

Successen moet je vieren zeggen ze altijd, dus dat doe ik dan maar even bij deze. M’n studie is (eindelijk) afgerond. Vandaag kreeg ik de beoordeling van m’n laatste (praktijk)opdracht en de opleiding die ik volgde (“Kort HBO-programma Informatiemanagement”) is afgerond. 

Daarmee ben ik overigens niet ‘afgestudeerd’ op HBO-niveau. Het is een opleiding bestaande uit twee certificaten die in totaal 46 EC’s aan studielast vertegenwoordigen. Waarmee ik dan wel aantoon uiteraard dat ik in elk geval op bepaald gebied HBO-niveau heb.

HBO Onderwijs

Verder doorgaan was helaas geen optie, de studie (opleiding) stopt binnenkort in verband met de vele wijzigingen in het HBO-onderwijs. ICT is één van de “slachtoffers” daarvan. De opleidingen in het ICT-veld worden veralgemeniseerd. Wat ik jammer vind want daarmee heb je dan wel een “brede” IT-opleiding, de specialismen verdwijnen.

Rudy's Krabbels | books 927394 640Vorig jaar al eens op een informatieavond van de NHL geweest om eens te spreken met docenten in het vakgebied. Maar wat mij duidelijk werd: er is erg veel ónduidelijkheid. En voorlopig konden ze mij bijvoorbeeld niets aanbieden op het gebied van vrijstellingen e.d. dus een AD of zelfs BA volgen via NHL of een andere opleider zit er even niet in. Omdat ik dan niet weet waar ik aan begin. Nog afgezien van de enorme bak geld die ze verlangen voor een opleiding!

Ik heb er wel langer over gedaan dan de meeste mensen doen, maar naast een gezin, baan én eigen bedrijf ook nog een studie doen is planmatig best lastig. Als je daarnaast ook nog een paar hobby’s (zoals bijvoorbeeld weer een nieuw album uitbrengen in dezelfde periode) en een sociaal leven er op na wilt houden dan is de opgegeven periode waarin je de studie zou kunnen halen (2 jaar “maximaal” benodigd) erg optimistisch. Desondanks in iets meer dan 2,5 jaar afgerond. Daar ben ik wel tevreden mee.

Opleiding via NTI

Ik heb de opleiding via het NTI gevolgd. Afgezien van wat administratieve oneffenheden een prima opleider. Begeleiding is goed, feedback op opdrachten ook prima en de praktijkdagen waren interessant. De opleiding is vooral heel vakgericht en daar ging ik ook voor.

En nu verder,…

Dus kan ik nu weer omkijken naar iets anders, denk ik. In m’n hoofd zijn er al weer wat plannen. Verder met m’n theologie-opleiding aan het Emmaus, een cursus fotografie (..), of toch een opleiding “Linux professional“..? Dat is ook wel weer erg interessant, .. #zucht keuzes, keuzes. Ik ga er nog maar eens over nadenken. Daar heb ik tenslotte nu weer tijd voor 🙂

 

Delen op: