Sultans of Swing

Er zijn massa’s mensen die nog nooit van Norman Barratt hebben gehoord. En da’s best jammer. Deze gitarist beschouw ik persoonlijk als één van de allerbeste ter wereld. Helaas laat zijn gezondheid het al jarenlang maar nauwelijks toe het podium op te gaan, maar áls hij het doet…

Hier kan Mark Knopfler jaloers op zijn!

Wie meer over Norman Barratt wil weten kan naar z’n website gaan of op Wikipedia het een en ander lezen. Barratt heeft een enorme reputatie. Helaas is veel van de muziek die hij gemaakt heeft, met z’n respectievelijke bands danwel solo, nergens meer verkrijgbaar. Ik prijs mij gelukkig dat ik de volledige serie van zijn band Gravy Train heb kunnen achterhalen (russische herpersing op CD, zó van de LP’s af gekopieerd!).

Helaas heb ik Norman Barratt maar één keer live zien spelen (een dubbel-optreden in Amersfoort: eerst met z’n eigen band en daarna was zijn band de backing-band voor Sheila Walsh). Ik was totaal verpletterd door z’n gitaarspel! En ben dat nog altijd. Larry Norman heeft ooit van hem gezegd: “Norman is a rare find”. En niets is minder waar. Een paar jaar geleden ontdekte ik dat hij z’n album Playing in the City op CD had her-uitgegeven. Ik mailde naar Daval Music en, tot mijn verassing kreeg ik een enthousiaste, persoonlijke, mail van Norman! Ik heb vervolgens een partijtje van z’n CD’s gekocht, en doorverkocht in Nederland…

Delen op: