Tele2 vs. KPN

En… hoe bevalt dat, overstappen naar Tele2?

Maandagochtend lag plots de telefoon- en internetverbinding er uit. Dat is gek, het zou maandagavond toch omgezet worden? Goed, dan toch de DHZ-installatiekit maar uitgepakt en er maar mee aan de slag. Afkoppelen van de KPN experia-box, en vervolgens het zwarte schaap van Tele2 er in prikken.En voor de verandering: conform de handleiding.

Geen signaal. Chips! Handleiding verder doorgebladerd, en verder.. en verder. Ah! Pagina 27 een tekeningetje van een andere situatie dan de onze, volgens de handleiding dan. Toch maar even zo aangesloten want zo zat het ook op de experia-box aangesloten. Et voila! Telefoon doet het weer nadat er eerst één uitgaand gesprekje plaats had gevonden. Vervolgens internet proberen te benaderen op de PC. Geen probleem. Dan de laptop,.. ik had verwacht dat er in de welkomstbrief het e.e.a. over zou staan qua wachtwoorden, WEP/WPA sleutels enz maar niets! Alleen een soort van Quick Reference Card in de doos met daarop hoe je in een paar stappen online kon. Werkt prima, maar… MAAR!! Totaal onbeveiligd internet!! Ik had toch beter verwacht dan dit! Nu functioneerde onze aansluiting als hotspot voor de hele buurt!

Na een beetje zoeken op Google vond ik binnen 5 minuten hoe je kon inloggen op de Tele2 box (onvoorstelbaar, gebruikersnaam en wachtwoord: user) en hoe je de instellingen kon veranderen naar beveiligd draadloos en natuurlijk direct het wachtwoord ook veranderd.  Heel slordig allemaal maar wel ‘cheap’. Want ‘de massa’ zal gewoon de QRC volgen en nooit nadenken over beveiliging. Dat kan écht niet meer, in 2011..!

Enfin – dat was de voorpret. Hoe bevalt het nu? In één woord: uitstekend! Sneller dan KPN, en een fractie van de prijs. We hebben nu (weer) +/- 3 tot 3,5 Mbit internet. Conform de verwachting die wij telefonisch medegedeeld kregen (ivm afstand tot de centrale) waar bij KPN de snelheid vaak ver onder de 2Mbit lag. Wat een drama is, vooral als er iemand in huis op Youtube een filmpje kijkt of upload want dan ligt op de andere PC’s de verbinding plat. Gisteravond op 2 PC’s aan het werk (één updates indraaien voor windows, de andere ‘gewoon’ aan het werk) en op de laptop één van de dochters aan het filmpjes kijken.. allemaal gewoon lekker vlotjes, zoals het hoort. En .. cheap 🙂

SMS-je

Oh, eh,.. ik denk dat Frank toch toegstaan heeft dat George naar de internet-afdeling is gegaan. Want vanochtend kreeg ik nog (weer) een SMS-je: “Uw internetverbinding is vanavond actief“.. huh?

Delen op: