Telecaster Thinline (2)

Telecaster Thinline “Bluesboy”Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik, tijdens de paasdagen, m’n eerste eigen gitaar bouwde uit een Saga bouwpakket. Er ligt al een hele tijd een 2e gitaar te wachten totdat ik daar mee aan de slag ga, kán gaan eigenlijk. Ondertussen is het betreffende model totaal uitverkocht en komt ook niet weer op voorraad, vooralsnog. Dat wil zeggen,.. ik heb vorige week de salesmanager van Saga op bezoek gehad en met ‘m  gepraat hierover en ze zijn best wel bereid andere modellen in productie te nemen. Mits er voldoende vraag is natuurlijk. Enfin, daar gaat het niet over verder.

Vandaag heb ik moed verzameld,.. en (spuit)verf en materialen ingekocht. De kleuren die ik wou hebben zijn niet helemaal verkrijgbaar — eigenljk wilde ik ‘m maken zoals de ‘bluesboy’ hiernaast (klik voor groter), dus heb ik gekozen voor donker-bruine lak, oranje lak en transparante lak/finish. Ook omdat m’n gitaar bouwpakket geen binding heeft. Dus wordt dat heel lastig om na te maken. De bedoeling is daarom om een soort van tobacco-burst te gaan doen, donkere -bruine- rand buiten, ‘oranje’ rand, en in het midden “blank” met licht verneveld oranje er in. Dus éérst blanke lak spuiten, daarna lichte oranje laag (beetje schuren enz) en dan uiteindelijk de donkere laag langs de rand en op de achterkant. Dus toch dit idee:

Rudy's Krabbels | fender telecaster thinline 72 sunburst

De gedachte: “Ik lijkt wel gek” kwam wel een paar maal naar boven de laatste tijd. Ik heb namelijk een proef-assemblage gedaan en de gitaar klinkt goed en is goed speelbaar. De bedrading uitgezocht middels een schema op de Fender website (bijna identiek aan de “American Telecaster HH”) plus wat experimenteren.. Deze keer ga ik van de hals-afstelling afblijven! En het lakken ga ik eerst maar eens op een stuk resthout uitproberen!

Dus waarom niet, onder het motto “liever lui dan moe”, gewoon blank spuiten? Scheelt ook weer tijd enzo.. Feitelijk is blank spuiten & bedrading vastsolderen de kortste klap, in een paar uur klaar; het drogen van de lak zal de meeste tijd kosten! De gedachte toch weten te verdringen,.. als ik tijd heb (er moeten ook nog wat andere klussen worden gedaan zoals websites bouwen, er is weer een nieuwe partij kits binnen waar al de nodige bestelling voor binnen zijn gekomen én er dienen wat klusjes in huis te worden gedaan) probeer ik dit weekend een hoekje in de schuur in te richten waar ik de eerste spuitlagen kan doen.. Eigenlijk zit ik bijna zelfs al redenen te bedenken de ándere klusjes voorlopig uit te stellen (zoals: “in het paasweekend hoef je niet te werken” enzo 😉 ).

Delen op: