Telecaster Thinline (4)

De bouw van de Telecaster vordert gestaag. Er waren wat tegenslagen… de –mijns inziens– fraaie oranje/bruine burst (aflevering 3) was goed gelukt, maar toen ik een paar puntjes op de i wilde zetten, ging het mis. Té snel nieuwe lak gespoten (24 uur geduld hebben valt niet mee, voor sommige mensen) langs de randen waardoor de randen opeens een paar barstjes gingen vertonen in de lak en wat lelijke onregelmatigheden. De verf was ook op,.. en toen bleek dat de Fixet geen bruin meer had.. Oei! Probleem dus…

tele_bruin.jpg

Direct na het spuiten van wat de laatste kleurlaag had moeten worden, voordat de randen opeens nogal lelijk ‘opdroogden’..

Het alternatief was dus.. flink af-/terug schuren en een nieuwe laag er op zetten. Maar als ik dan toch dat moest doen, en in plaats van bruin een zwarte ‘burst’ moest maken omdat er geen bruine lak meer was (wat ik niet zo mooi vond), dan meteen maar ‘goed’: een bus donker rode lak er bij gekocht! Het wordt dus tóch, als alles meezit, een 3-kleuren sunburst! Wel jammer, want ik was erg in m’n nopjes met hoe het er uit zag (boven).

tele_zwart_achter.jpg

 De achterkant, en ja.. deze keer dus ‘hangend’ gespoten, in de schuur.

tele_oranje_rood.jpg

 En de voorkant, oranje/rood. De zwarte rand moet nog..
Eerst laat ik dit goed drogen en uitharden!!

Het ziet er zo (klik voor groter) eigenlijk ook best al spectaculair uit.. maar goed, ik heb nu eenmaal m’n zinnen gezet op een échte “sunburst”. Dus zal ik straks nog een (dunne) zwarte rand moeten spuiten. Daarna steeds een paar dagen wachten om transparante finish er over heen te spuiten..

Nog even voor degenen die willen weten hoe ik bovenstaande heb gedaan: eerst het oranje spuiten, daarna de rode rand, terwijl de oranje lak nog nat is, en daarna nog even met de oranje lak  wat spuiten vanuit het midden. Zo krijg je een mooi in elkaar vloeiende “burst”. Voor het schuren had ik overigens nóg fijner schuurpapier genomen (korrel 1000/waterproof, Halfords).

En nu geduld, goed laten uitharden.. eerst maar even verder met de hals dus!

Delen op: