Telecaster Thinline (7)

Telecaster Thinline, electrisch schema

Nu ik toch aan het knutselen was heb ik vanmiddag weer moed verzameld en ben verder gegaan met de Telecaster Thinline. Al maandenlang zat ik te wachten op twee vintage humbuckers van Gibson, maar die komen maar niet, die ik besteld had. Uit de doos met ‘overgebleven onderdelen’ heb ik daarom twee humbuckers gevist die bedoeld zijn voor een Saga HT-10 (PRS-style) en deze dan maar (voorlopig?) gemonteerd.

Deze DIY-kits hebben geen bedradingsschema’s. Dus dat is even puzzelen. Maar het schema is na veel combineren, testen, combineren, testen … tot stand gekomen.  De output vind ik niet zo geweldig, maar het kan er mee door (getest met één snaar). Overigens is dit een DIY-kit die niet vergelijkbaar is met de DIY’s die ik tegenwoordig lever; het is van een andere leverancier (waarvan ik geen kits meer betrek omdat er van hun levering(en) totaal niets klopte en ik er veel nawerk van heb gehad indertijd). De bijgeleverde humbuckers vind ik simpelweg lelijk en wil ik niet in deze gitaar hebben. Vandaar deze Saga’s er in gezet.

Het toeval wil (..) dat we vanmiddag een paar uur stroomuitval hebben gehad. Dus genoeg tijd om te ‘knutselen’. De stroom was er tegen vier uur weer, zodat ik kon gaan testen. Alles bij elkaar was ik bijna een uur zoet om de ‘bekabeling’ vervolgens goed te krijgen en aan te solderen.

Enfin,.. foto’s (klik voor groter)!

Telecaster Thinline

De werkende combinatie gevonden, en even ‘getekend’. Altijd handig.

Telecaster Thinline

Ze passen perfect.

Met één (oude) snaar er op testen of er signaal komt en er geen (storende) brom is. De humbuckers liggen er nu nog los in want de slagplaat past niet helemaal goed, die moet ik nog goed aanpassen en dan kan de boel vastgezet worden! Moet nog even wat gereedschap daarvoor lenen bij ‘opa’.

Delen op: