Telecaster Thinline “zelfbouw”

Eindelijk! M’n Telecaster Thinline is klaar! Er ontbreken nog 2 schroefjes en de snaargeleiders zitten er nog niet op, maar dat doe ik deze week nog even. Bijgaand een paar foto’s.  En een eerste geluidsbestandje. Als ‘model’ en tester fungeert dochter Mirjam. Die er behoorlijk veel lol in had om er op te spelen!

Geluidsopnamen:
1 – Bridge – Middle – Neck
Effect(en): rechtstreeks opgenomen met Boss Micro BR / “Nashville”-effect (= nagenoeg clean geluid)

2 – Bridge – Middle – Neck
Effecten: gespeeld via GuitarRIG (USB Link). Achtereenvolgens (elke positie per effect doorgespeeld): Air Chorus – Country Boy – Graty Crunch – Twang Live.

Als elementen zitten er 2 humbuckers in van een Saga PRS-bouwpakket. Body, hals en slagplaat van een ‘no-name’ DIY (restant) pakket, control/bedrading van nog weer een ander no-name DIY-pakket. Ik weet niet meer waar ik de tuners vandaan heb geplukt. Goedkope snaren van de Kijkshop (maar die zijn best goed! Gebruik ik regelmatig). Supergoedkope lak van de Fixet.. en dan is dit het resultaat.

Ziet er goed uit. Klinkt óók erg goed, lichtelijk last van feedback als ik ‘m te ver open draai (in de buurt van de versterker), maar dat vind ik dan persoonlijk wel weer leuk, een beetje ‘gecontroleerde feedback’.

Foto’s
Klik op de plaatjes voor vergroting.

mirjam_telethinline.JPGmirjam_telethinline_02.JPGmirjam_telethinline_03.JPG

Delen op: