Test: Action Party Amp Gitaar en Zangversterker (met video)

Rudy's Krabbels | action party amp test review gitaarversterker zang spraak

Test en review van de Pulse Gitaar/Zang en muziekversterker, Pulse Party Amp, van de Action. Een all-round versterker voor een groot aantal toepassingen en extreem goedkoop! 

Vandaag ontving ik in de mail een aanbieding van de Action, en in dit geval was ik bijzonder geïnteresseerd want het betrof een gitaar/zang/party versterker. De ideale allround versterkertjes met batterij-voeding die je mee kunt nemen als je ergens een straatevenement hebt, als je geluid moet versterken bij een vergadering of bijeenkomst (vanuit je laptop bijvoorbeeld) en daarbij ook nog zelf versterkt moet worden (microfoon was bijgeleverd).

Wat kun je verwachten van zo’n apparaat – zeker gezien de prijs die de Action rekent? Kijk de video! Let wel: de video is opgenomen met m’n telefoon. Dit doet het geluid van de versterker zelf natuurlijk geen recht (zoals geen enkele review dat zou doen, ook niet met een ‘gewone’ video camera) maar geeft een redelijke indruk – vooral van de opties die de versterker biedt.

De Pulse Party Amp is een versterker met mogelijkheid tot het afspelen van muziek via line-in, usb of geheugenkaartje en daarnaast heeft het een aparte ingang en volume regeling voor gitaar en zang. Bijkomend voordeel is dat het versterkertje voorzien is van een accu waardoor je geen stroomaansluiting nodig hebt om het te kunnen gebruiken.

Dit maakt het versterkertje in principe zeer geschikt voor bijvoorbeeld straatmuzikanten, feestjes, muziek in parken, op het strand, de camping en ga zo maar door. Het is daarmee ook een ideale partner voor de singer-songwriter die met gitaar en zang entertaint. Ook geschikt als keyboard-versterker, spraakversterking en monitoring. Je kunt ‘m ook aansluiten op je laptop voor bijvoorbeeld presentaties en daarbij dan zelf ook versterkt worden door de microfoon. Een leuke, allround, versterking dus voor allerlei doeleinden.

Wie een goedkope gitaarversterker zoekt, of oefenversterker, is met deze versterker prima geslaagd voor erg weinig geld. De goedkope versterker van de action heeft een mooi droog geluid en flink volume!

In de video een bespreking en test van de versterker als met name gitaar en zang/spraak versterking.

De versterker is aangeschaft op 16 maart 2016 en na opladen direct aan de tand gevoeld in deze video.

Oordeel over kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid: zeer goed. Kwaliteit bijgeleverde (plastic) dynamische microfoon: redelijk.

Pulse Party Amp Action TestMeegeleverde accessoires:
– lader/wandcontact steker;
– kabeltje 3,5″ voor line-in;
– handleiding;
– dynamische microfoon

Effecten/opties:
– Echo (reverb) op vocal kanaal;
– aparte volume regeling instrument/vocal/master;
– EQ

Specificaties:
– 70Hz – 20Khz;
– 2-weg speaker;
– Watt: niet vermeld (schatting 15-20Watt);
– Geproduceerd in: China

Delen op: