Traveler Camcorder (II)

Traveler DV-3010Het is al weer even geleden dat ik iets over m’n kleine, trouwe, camcorder had geschreven (de Traveler DV-3010). Reden dat het onderwerp hier weer voorbij komt: zoals ik eerder had geschreven was ik op zoek naar een (freeware of open source) alternatief voor software voor video-bewerking. Dit omdat m’n originele cd, die bij de Traveler zat, zoekgeraakt was!

Ik baalde daar behoorlijk van, want het was hele leuke, simpel te bedienen, software. Alle rommel heb ik bewaard; de kabeltjes, de doos, het tasje.. alles behálve, schijnbaar, de cdrom met software! En het zoekt ook nogal lastig als je niet (meer) weet welke software het was..

Dus was ik nog steeds op zoek naar een alternatief voor de software. De Traveler website heeft in elk geval de drivers nog steeds online staan (klasse!). Alleen, .. helaas niet de “Bildbearbeitungssoftware” die ik zo naarstig zoek. Jammer,.. maar goed, er zijn alternatieven, toch?

Windows Movie Maker 1.2.1
Zo las ik dat je op machines met Windows2000Pro met SP4 een wat gedateerdere versie van Windows Movie Maker (v1.2.1) kon installeren. Dat (handige) programma wordt namelijk gratis meegeleverd met WinXP en is niet echt slecht. Sommige mensen ‘zweren er bij’. Nou, voorzover je het al kunt vinden (..): het werkt niet. Althans, ik kreeg het niet geïnstalleerd. Na extractie verdween het installatiescherm gewoon, omdat de installer ziet dat je geen WinXP draait.

ULead is de naam!
En bij het opruimen kwam ik zowaar plotseling een CDRom tegen.. ULead Video Studio 8. Met ‘Travelercam’ er op gedrukt,… inmiddels is de software al weer bij versie 11.+ beland maar ik ben blij het terug gevonden te hebben. Want, de Traveler Camcorder slaat de video’s op in .ASF-formaat. En da’s nou net een formaat dat niet door alle software wordt ondersteund en áls het al ondersteund wordt, tja, .. zie het eerdere stukje over de ervaringen daar mee.

Eindelijk, kan ik die filmpjes uit 2006 (…) en later eens gaan afmonteren..  Wat ik wel jammer vind is dat Traveler dus wel netjes de drivers heeft, maar verzuimd te vermelden welke bildbearbeitungssoftware ze bijgeleverd hebben (hadden). Op m’n email hierover heb ik ook nooit antwoord gehad…

Delen op: