Traveler camcorder

Eén van de meest populaire zoektermen waardoor mensen op deze site komen is ’traveler camcorder’. Op m’n oude pagina’s had ik namelijk een artikeltje staan over deze camera. Ooit gekocht bij de ALDI. Een heel leuk camera’tje, waarmee je digitaal filmpjes kan maken. Die informatie was verloren gegaan en eerlijk gezegd vond ik dat ook niet erg. Want op de oude site was een mailform, en het gebeurde zéér regelmatig dat mensen allerlei vragen stelden over de camcorder. Niet wat ik er van vond, maar allerlei technische vragen over het overzetten van filmpjes hiermee gemaakt naar DVD enz. En die vragen kan ik niet beantwoorden. Want, ik maak er filmpjes mee die ik als VideoCD opsla op CD’s (soms) maar meestal alleen maar op m’n PC laat staan.

Om mensen die dit zoeken niet voor niets hier uit te laten komen, hieronder een gedeeltelijke re-post. Met dank aan Google’s cache-functie!

De Traveler Digitale Camcorder is een ideaal, klein, camera’tje. Ik heb ‘m uitgebreid met een 1 Gb SD-schijfje er in (noodzakelijk!). De beelden worden direct, digitaal, opgeslagen (mpeg4 formaat, als ASF-bestanden) en zo heb je geen mechanische delen die kunnen gaan slijten, geen gedoe met bandjes enz.

Al jaren wilde ik graag een video-camera hebben maar de prijs, formaat en “gedoe met bandjes” stonden mij niet aan. Daarnaast is het werken met de PC met een standaard video-camera niet erg recht-toe, recht-aan. De “digitale cameratjes” zijn de afgelopen jaren snel en goed ontwikkeld. Deze camera voldoet dan ook aan de eisen die ik stel: redelijke beeldkwaliteit (voor vakantiefilmpjes ed.), klein -en daardoor makkelijk in je zak te steken-, digitaal (via USB-drive aan te sluiten) en de beeldkwaliteit is tevens voldoende om er goede VideoCD’s mee te kunnen maken.

Daarnaast kun je er ook foto’s mee maken van een redelijk hoge kwaliteit, gebruiken als webcam, audio-recorder en mp3-speler… Voor die functies heb ik ‘m in elk geval niet aangeschaft. De camera in februari 2006 gekocht bij de Aldi. Incl. een SD-card van 1 Gb. nog géén € 200,-.

Naschrift
Inmiddels heb ik deze camera 2 jaar. De prijzen van deze camera’s zijn alweer gedaald, maar met name de prijzen van de SD-kaartjes, waardoor op dit moment een dergelijke camera mét extra kaartje rond de 125 á 130 euro zal kosten. Ik heb er nog nooit storingen mee gehad en de camera heeft een redelijke beeldkwaliteit, zelfs binnenopnames zonder veel licht kunnen vrij aardig worden (zie dit filmpje, gefilmd door m’n oudste dochter).

Delen op: