USB-dongle-ding..

Gisteren was ik best enthousiast over het usb-dongle-ding.. maar al snel daarna was het mis. Het apparaatje verloor continue de connectie en had tot aan 70% storing/network interferance te leiden. Vanochtend ook nog steeds. Hoe het kan, geen idee. Misschien hebben de buren de magnetron aangezet ofzo, maar er valt niet meer mee te werken. Ligt niet aan het apparaatje maar ergens is er ontzettende storing ontstaan in de directe omgeving.De laptop heeft er opvallend genoeg niet/nauwelijks last van. Vanaf ongeveer hetzelfde punt een prima verbinding. Valt heel af en toe eens terug maar toch,.. door de bank genomen prima.

Wist ik maar wat de oorzaak van zoiets was?! Want het ontstond plotseling. Zonder dat ik zelf iets aan- of uitgezet had. Enfin, rebooten experia box, rebooten pc, opnieuw installeren software, ga zo maar door. Het mocht niet baten. De verbinding kwam niet meer (stabiel) terug.

Van barre ellende dus toch maar 20 meter UTP-kabel door de woonkamer gelegd. Nog niet netjes weggewerkt, dat komt nog wel want ik heb er nu geen trek in om alle plinten los te halen en het er achter weg te werken.  Inpluggen et voila supersnelle en stabiele verbinding. Het motto “liever lui dan moe” of “gemak dient de mens” werkt niet altijd, helaas 😉 …

Delen op: