Uw Persoonsgegevens..? NAP, Marktplaats, E-bay.

Wist u dat…

Marktplaats de gegevens over uw Nationale Autopas kilometers krijgt doorgespeeld door een bedrijf genaamd “Experian” die ze krijgt van de Stg. NAP (via uw garage)?

De in dit rapport opgenomen informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door Experian Nederland B.V. (hierna: “Experian”). Experian ontvangt deze informatie grotendeels van derden. Experian kan niet instaan voor de juistheid van de door de gebruiker zelf of door derden verstrekte informatie (zoals fouten in het kentekenregister of de bestanden van NAP).

De vermelding “Nationale Autopas OK” betekent dat aan de door Experian van Stichting Nationale Autopas verkregen gegevens geen vermoeden kan worden ontleend van fraude met de kilometerstand. Op basis hiervan kan fraude met de kilometerstand niet met zekerheid worden uitgesloten.

Bron: Marktplaats

Dat Experian volgens de nieuwe voorwaarden van e-bay (eigenaar van ondermeer Marktplaats en Paypal) uw betaalgegevens, naam, adres, woonplaats, kredietwaardigheid (op grond waarvan toetst men dit??), hoe lang u ergens woont, wat u online koopt en verkoopt of betaalt via Paypal enz vastlegt in databestanden en deze gegevens verzameld en aan elkaar koppelt om te gebruiken voor

“besluitvormingsproducten om consumentengedrag te herkennen, doelgroepen te bepalen en klanten te genereren“.

Bron: Experian

U dus ongevraagd en zonder uw toestemming te hebben gegeven in een mega-databank bent opgenomen van een commercieel bedrijf -statutair in Engeland gevestigd en opererend vanuit Ierland, Engeland en de VS, die deze gegevens zonder uw toestemming betrokken heeft bij derden en aan andere derden verstrekt?

Waarom hoor of zie ik hier geen politieke rel over ontstaan?  Omdat de overheid zélf -via het kentekenregister en op andere manieren- betrokken is bij deze schandalige handel in- en koppeling van persoonsgegevens, die, voorzover ik weet, door de WPR verboden is!! Je mag als bedrijf namelijk alléén gegevenscollecties van je eigen klanten aanleggen en die zijn dan ook nog weer aan strikte regels onderworpen.

Het is ón-begrijpelijk dat de overheid deze moloch, Experian Netherlands BV, zijn gang laat gaan ja, erger nog: hier aan meewerkt.

Privacy? Laat me niet lachen!

Delen op: