[Video] Live optreden in Romantica Zuidhorn

Rudy's Krabbels |

Daar sta (zit) je dan. Na dertig jaar gitaar te hebben gespeeld in heel wat settings maar nog nooit solo was het dan toch vrij onverwacht tijd voor ‘m solo debuut. 

Dochter Mirjam had een optreden in Romantica Zuidhorn (Steakhouse/Grillroom met erg lekkere pizza’s overigens) en ik werd gebombardeerd – beetje door m’n eigen grote mond – tot ‘pauze act’. Terwijl Mirjam even kon uitblazen na haar eerste set mocht ik ‘zweten’ op de uitvoering van een paar covers en twee eigen nummers. In de video hieronder vijf van de zes nummers die ik gespeeld heb.

Nummers in deze video:
– Folsom Prison Blues (Johnny Cash)
– Kocking on Heavens Door (Bob Dylan)
– Troebel Water (R. Brinkman)
– Ik Mis Je (R. Brinkman)
– Dock of the Bay (Otis Redding)

Eerlijk gezegd niet echt mijn ambitie om als solo-act door de wereld te gaan. Liefst speel ik in ‘band settings’ of hoogstens, als ik dan alleen moet spelen, als begeleider. Maar voor alles is een eerste keer, ook al is het 30 jaar nadat je je eerste akkoordje speelt op een gitaar! D’r ging her en der natuurlijk wel wat mis, maar dat mocht de pret niet drukken.

Wel ontzettend leuk, achteraf, vooral om dat het publiek zo gezellig mee deed en goed reageerde en soms zelfs mee neuriede of zong!

Ik Mis Je (gratis download!) en Troebel Water zijn ook te beluisteren via

https://soundcloud.com/barkingaunts/
https://barkingaunts.bandcamp.com/

Mirjam’s muziek is onder andere te vinden via haar website http://www.mirjambrinkman.nl/

Delen op: