Vrijdagochtend, halluf tien

Het zou zomaar het begin van een liedje kunnen zijn, ‘vrijdagochtend, halluf tien’.. Misschien bestaat het al. Maar het is (bijna) half tien en ik heb er al weer aardig wat koffie en sigaretten op zitten. De eerste aspirine ook al.

Extravroeg begonnen vandaag. En dat terwijl het gisteren natuurlijk weer extralaat einde van de dag was. Eigenlijk was het niet eens gisteren maar –technisch gezien- vandaag, heel vroeg in de morgen! Beetje uit m’n ritme. Kan er blijkbaar niet zo goed meer tegen, dat laat op bed en vroeg er uit. Ook vroeg op ’t fietsje naar ’t station. ’t Weer was niet zo best, maar de trein was op tijd! Helaas vertrok de trein tóch (weer) te laat omdat ze gingen wachten op de (vertraagde) trein van de overkant. Kijk, dat zijn van die acties die ik niet begrijp, heb je gelijk twéé treinen die vertraging hebben. Kost de NS weer een boete. Blijkbaar betalen we zoveel voor ons treinritje van 10 minuten dat het gewoon kan.

De koffie en de aspirine doen hun werk niet. Op de radio klinkt onze oerhollandse nederrocker Peter Koelewijn. Je wordt ouder pappa. Andere zender!

Ik ben uit m’n ritme vandaag, en dat zal ook wel zo blijven vrees ik. Ja.. de 40 komt in de buurt. Zou dat het zijn? Kan je dan wel je tegen gaan verzetten, maar heeft dat zin?

Buiten is het donker en grauw, sneeuwt het zowaar!
Vrijdagochtend, halluf tien…

Delen op: