Wildlands Adventure Zoo Emmen

Rudy's Krabbels | P1000851

Afgelopen zondag zijn we met “de kinderen & aanhang” naar Wildlands in Emmen geweest. Morgen zijn m’n vrouw en ik namelijk 25 jaar getrouwd. En zoiets is een mooie aanleiding voor een dag lekker op stap gaan!

Daarna overigens ook nog een heerlijk etentje gehad bij het restaurant Your Place, ook in Emmen. Zie verder voor meer hier over.

Dierentuin Emmen

De dierentuin in Emmen, tegenwoordig Wildlands Adventure Zoo, heeft op internet nogal wat slechte recensies gekregen. Veel mensen hebben het nodige op aan te merken. Dat heeft natuurlijk als éérste reden: mensen houden niet van verandering. Veel van de klachten die je leest op internet kan ik mij niet in vinden. Zo zijn er die claimen dat de dieren “te ver weg” zijn. Dat is (zie ook m’n foto’s) echt onzin. Sommige dieren lopen gewoon (letterlijk!) voor je voeten langs!

Inderdaad zijn sommige anderen (bijvoorbeeld de ijsberen) soms ver weg, maar soms ook vlak voor je neus (komen ze even voorbij zwemmen). Een kijkertje meenemen en, als je foto’s wilt maken, een toestel met een goede (tele)lens doet wonderen! En zeg nou zelf, wat heb je liever: een dier dat alle ruimte heeft en daardoor een beetje verder weg is maar veel gelukkiger is of een dier in een klein kooitje zodat jij het goed kunt zien?

Verdwenen dieren

Wel zijn er (veel) dieren verdwenen uit Emmen. De haaien. De krokodillen (er zijn nog wel kaaimannen), de tijgers en de jaguar’s zijn ook verdwenen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.. Ook bij de vogels miste ik een paar bekenden. De flamingo’s, de toekans, de Ara’s. Ik heb ze niet gezien. Ik heb wel begrepen dat er nog dieren bij komen. Maar waar deze dieren gebleven zijn?

De opzet is heel anders nu. Het is opgedeeld in een aantal gebieden: Serenga (Safari, woestijn-achtig), Jungola (Tropisch woud), Nortica (de Poolgebieden). Daar binnen heb je een aantal attracties en de nodige dieren.

Het dierenwelzijn is denk ik één van de speerpunten geweest bij de nieuwe tuin. Ze hebben veel ruimte en goede zorg. Ze zien er prima uit. De apen hebben alle ruimte, net als de ijsberen en andere dieren.

Kritiek punten

Toch zijn er wel een aantal kritiekpuntjes. En dat betreft voornamelijk de prijzen.
Parkeren (€ 10). Entree? € 29,- (volwassen). Een ijsje? € 3,75. Flesje water? € 3,50..

Als je met een paar mensen er heen gaat, ben je op zo’n dag zomaar 200 tot 250 euro kwijt voor de meest basic zaken. Dat is voor een gemiddeld gezin niet leuk meer. En ik ben bang dat het daarom ook qua bezoekersaantallen op termijn fout zal gaan lopen.

Maar het was wel prachtig!

Ik ben al sinds m’n kindertijd “Dierentuin Emmen”-fan. Ben er dan ook al heel wat keren geweest. Dit was voor ’t eerst in de nieuwe tuin en we hebben er, ondanks de prijsstelling, wel degelijk erg van genoten. De foto’s spreken voor zich.

Restaurant Your Place

Na de dierentuin zijn we gaan eten bij restaurant Your Place. Op Eet.Nu kregen ze (bijna) een acht en de de paar slechte reviews die ik las vond ik niet een reden om er niet te reserveren. Gelukkig maar, want prijs/kwaliteit waren uitstekend. En super vriendelijke bediening. Gewoon een leuk restaurantje, met een “Hollandse kaart” maar ook een aardige keuze in Pizza’s e.d. en leuke aanbiedingen (menu’s). Een aanrader dus. Website: http://www.restaurantyourplace.nl/

 

Delen op: