You have 200 friends!

26999082_m.jpgWauwie Zauwie! Volgens MySpace heb ik 200 vrienden! Nouja, echte vrienden zijn het over het algemeen natuurlijk niet,.. het zijn mensen die om de een of andere reden graag aan m’n “vriendenlijst” toegevoegd wilden worden. Of ik heb hen gevraagd om bij hen toegevoegd kon worden omdat ik bijv. fan ben van hun muziek/band (bijvoorbeeld -wie kent ze nog?- The Alarm, WorldParty e.v.a.)

Meestal vragen ze je om hun ‘vriend’ te worden in de hoop dat je hun pagina bekijkt, hun muziek luistert en koopt (nog beter). Soms doe ik dat ook.In dat opzicht is MySpace veel leuker dan Hyves, want het is veel breder en ook internationaal natuurlijk.

Recent heb ik door MySpace’s toedoen CD’s gekocht van Eve Monsees (zie ook de clip) maar die had ik dan weer niet via MySpace leren kennen. Eigenlijk vond ik haar op een hele grappige manier; ik zoch op YouTube naar gitaristen die een hollowbody (Epiphone DOT) speelden en zo kwam ik op haar clipjes. Verder zoeken op MySpace, en daar vond ik haar profieltje + nog meer nummers. Dat overtuigde me er van dat ik de hele CD wilde hebben en bij CDBaby kon ik die voor een appel-en-een-ei kopen. CD’s, met name van indie-artiesten, zjin in de VS helemaal niet duur. En meestal zéér de moeite waard! Enfin, lang verhaal kort, Eve behoort nu ook tot mijn ‘vriendenlijst’.

MySpace is een veel ‘commercieel aantrekkelijker’ concept dan Hyves; veel beginnende maar ook reeds gearriveerde artiesten hebben er hun profieltjes. Je kunt ‘gewoon’ contact met ze hebben. Kletsen met je favoriete artiesten maar ook met mede amateurs informatie uitwisselen. En contacten opdoen, van Indonesië tot Alaska en van Scandinavië tot Zuid Afrika.  En soms, .. sóms bouw je een echte ‘vriendschap’ op. Zo heb ik via internet al jarenlang contacten met een aantal mensen. Contacten die me dierbaar zijn geworden.

Ik denk wel eens, al die ‘deskundigen’ die beweren dat ‘computers en internet’ mensen alleen maar eenzaam maken weten volgens mij echt niet waar ze het over hebben. Mijn wereld is er alleen maar groter van geworden en ik heb op deze manier interessante mensen leren kennen die ik anders nóóit had leren kennen; van hen geleerd, en zij van mij. De horizon verbreed op een manier die anders nooit mogelijk was geweest. Geweldig. Sommigen van hen ‘ken’ ik inmiddels zo goed dat ik ze graag nog eens in levende lijve zou willen ontmoeten. Misschien toch maar eens gaan sparen voor een tripje naar de VS. En dan de gitaar en digitale recorder mee. Daar kon wel eens iets heel moois uitkomen!

Delen op: