Zelf een gitaar bouwen (2)

Paasei..Het gezegde in de “Reformatorische” kringen vroeger was: ‘een zondagse steek houdt geen week’. Oftewel: “zondagsarbeid” was niets waard, want daar rustte geen zegen op zei men oftewel.. kon nooit goed zijn, omdat het “op de dag des Heren”*) werd gedaan, dan mocht je namelijk niet werken..

Desondanks vond ik het vanmiddag een mooi moment voor een 2e laklaagje. Het ging hartstikke mooi. De lak droogt (optisch) erg snel, dus ik dacht na een paar minuten er nog even wat extra op te spuiten ook omdat het wat dof optrok dus was de redering ‘ah, zo te zien wordt het al wat droog’.., gelijk maar even een wat dikker laagje nietwaar?

Volgens de gebruiksaanwijzing op de spuitbus kon je na drie minuten weer spuiten. Niet dus!! De onderliggende laag lostte blijkbaar gelijk weer op, en de boel ging “vloeien” waardoor er nu een paar afzichtelijke zakkers in het bovenblad zitten. Balen! Nu moet ik die laag laten drogen en uitharden en weer de zakkers er uit schuren, bah…

De achterkant is wel schitterend gelukt. Ook de zijkanten. En de krasjes -van het schuren- zie je inderdaad niet meer nu er wat meer lak op zit. Morgen eerst maar eens een nieuwe bus transparante lak en superfijn schuurpapier kopen. Gelukkig is de Fixet met 2e paasdag open (hoop ik..).

__________
*) wat natuurlijk onzin is, want de ‘dag des Heren’ is heel iets anders dan de zondag, maar goed, dat is een heel andere discussie..

Delen op: