Biografie

Wie ben ik?

(laatste update augustus 2016)

M’n jongste jaren in een heel klein Gronings dorpje doorgebracht waar ik de lagere school doorlopen heb. Bijgaande schoolfoto moet ergens in 1978/1979 genomen zijn – ik kwam ‘m bij toeval tegen op het web. In zwart/wit!

Schoolfoto Lagere School Pieterzijl

Niet alleen het dorpje was klein. De school, met minder dan 20 leerlingen (foto rechts) en slechts twee docenten was eveneens heel klein. In klas 4, 5 en 6 was ik zelfs de enige leerling in de betreffende klas!

Daarna naar de MAVO in Grijpskerk (nu onderdeel van het Lauwers College) het KMBO in Buitenpost (2-jarige, voltijds, opleiding bedrijfsadministratie) en vervolgens nog een éénjarige “MBO+” Informatica-opleiding in Leek.

Op het KMBO (heengegaan omdat ik niet precies wist wat ik wou na de MAVO) leerde ik voor het eerst omgaan met computers. Toen nog de Commmodore 128. Een “nieuwe liefde” was geboren, en vandaar de IT-opleiding gevolgd. Een toelatingstoets maakte onderdeel uit van de selectieprocedure. Na de testdag werd ik samen met 9 anderen apart geroepen. Ik vreesde het ergste maar kreeg een zeer goed bericht: we waren de 10 beste en direct toegelaten!

De opleiding was pittig, een jaar lang elke dag van ‘s morgens acht tot ‘s middags vier, 5 dagen per week inclusief een stage waar we gelijk ‘vol aan de bak’ moesten – de ‘kinderjaren’ van de ICT – dwz voor dat ICT gemeengoed werd-, het waren de mooiste!

Een aantal malen verhuisd, in de tussentijd, en uiteindelijk getrouwd met een meisje uit Drachten en in Noordhorn gaan wonen…

FotoFlexer_PhotoVoordat we trouwden had ik via een uitzendbureau wat werk gedaan her en der, onder andere bij twee autobedrijven. De ICT markt was minder gegroeid dan verwacht en dus ging ik in de administratieve sector aan de slag bij de Informatiseringsbank (Studiefinanciering), tegenwoordig DUO. Via het werk bij studiefinanciering kwam ik terecht bij de “Directie URO”. Deze afdeling van de toenmalige IB-Groep verzorgde de wachtgelduitkeringen voor Onderwijspersoneel.

Ik was 21 jaar toen ik begon bij de U(R)O. In de tussentijd heb ik in de avonduren het PDI-diploma en een aantal  HBO-informatica modules gehaald via het AMBI-traject. De examens hiervoor werden afgenomen in Utrecht, bij het Exin. In deze periode ben ik ook getrouwd. Helaas maakte ik het AMBI-traject niet af: werk en gezin gingen voor en vanuit de werkgever was er geen interesse in het faciliteren van de studie.

De afdeling U(R)O werd samen met wat andere uitkeringsdiensten in het land, onder andere van Defensie en het Overheidspersoneel, samengevoegd tot een nieuwe uitkeringsinstantie, de USZO. Die vervolgens al snel onder de vleugels van het ABP kwam. De USZO werd weer losgeweekt en samen met het GAK, het Sociaal Fonds Bouwnijverheid en Cadans samengevoegd tot de “UWV“. Inmiddels was ik zelf van ‘beoordelaar uitkeringen’ doorgegroeid naar ‘medewerker invorderingen’. Daar kwam m’n IT-opleiding en interesse goed van pas want de ICT begon eindelijk serieuze vormen aan te nemen. Meegedraaid in een aantal automatiseringsprojecten en vervolgens tóch nog terecht gekomen op de functie/afdeling waar ik graag wilde werken: de IT.

Vanaf 1998 was ik van beroep “Functioneel Beheerder”. Mooi gezegd is dat iemand die zich bezighoudt met “de functionaliteit van IT applicaties, up to date houden en waar mogelijk optimaliseren”. In die rol heb ik ruim tien jaar lang meegewerkt aan het opbouwen van de Informatisering van het callcenter van het UWV. Het werk dat ik daar deed werd verplaatst naar Amsterdam.. dus werd het tijd naar iets anders om te zien.

UMCG

In 2016 ben ik van werkgever veranderd. Sinds mei 2016 werk ik, wederom part-time, voor het UMCG bij de Huisartsenopleiding. Daar werk ik als “Medewerker ICT”, een brede all-round ICT functie op een hele leuke afdeling bij een innovatieve werkgever die, in het Noorden van het land zeker niet, verder geen nadere introductie nodig heeft.

brinkmanit-websiteEigen bedrijf

Naast het werk in loondienst begin ik vanuit m’n “hobby” (websites maken e.d.), en omdat ik graag wat breder georiënteerd wilde raken, een eigen bedrijf, Brinkman.IT.  Ook omdat ik minder afhankelijk wilde zijn van mijn werkgever.

Hoofdzaak van mijn bedrijf is voornamelijk website hosting, domeinregistraties en ontwerpen en bouwen van websites. Daarnaast doe ik nog wel eens wat in “online retail”, import en verkoop (online) van diverse zaken.

PieterburenRelatie

Toen ik 18 jaar was ontmoette ik Laura, zie eerder, op een jongeren-weekend van de EO. het weekend was in Westerbork, vooral bekend vanwege de relatie met de 2e wereldoorlog: Kamp Westerbork.

In 1991 zijn we getrouwd. We wonen (nog steeds) in Noordhorn en hebben inmiddels drie kinderen (dochters): Judith, Mirjam en Lisa (foto). De foto is al weer een flink aantal jaren geleden gemaakt, inmiddels zijn ze alle drie (bijna) volwassen!

Studie

Ik hou van studeren en volg dus op dit moment twee studies. Eén (theologie) “wanneer het uitkomt” en de andere (Informatiebeheer) gestructureerd.

HBO Informatiemanagement
De studie Informatiemanagement is een HBO-opleiding en bestaat uit (korte) HBO-modules die allemaal afgerond worden met HBO-certificaten.

Theologie
In 2007 ben ik (eindelijk) een ‘jeugddroom’ gaan verwezenlijken en gestart met een “Bijbelschool”-opleiding. Zie deze site voor meer informatie. Via het Moody Bible Institute heb ik een schriftelijke opleiding gevolgd voor het “Biblical Studies Series Certificate”. Deze heb ik behaald en ben nu nog steeds studerend op dit gebied.

Muziek

Tot slot, voor wie deze site een beetje doorkijkt, ik doe ook wat met muziek.

Share This: