Covid is een voetnoot geworden..

Covid-19 Corona FAQ

De covid-pandemie, of corona-pandemie, is inmiddels een ‘voetnoot’ geworden in de (recente) geschiedenis. De enige plaats waar je nog druktemakers af en toe tekeer hoort gaan over “de oversterfte” en de gevaren van corona-vaccinaties is X (Twitter). En dat is nou niet bepaald een maatgevende standaard voor wat maatschappelijk relevant is.

Op deze website heb ik sinds het begin van de corona-pandemie een FAQ bijgehouden met allerlei informatie over het coronavirus, de ontwikkelingen rondom vaccinaties, oversterfte, allerlei desinformatie die er over rondging en ook vaak en veel over geschreven. Het trefwoord corona levert op dit blog al 87 (nu 88) artikelen op.

Daar heb ik nu een punt achter gezet. Er zijn nog nauwelijks nieuwe ontwikkelingen. Het onderwerp is maatschappelijk niet meer relevant en mijn interesse heeft het ook niet echt meer. Covid is een gegeven geworden, een ziekte die nog steeds bestaat maar waar effectieve middelen (vaccins) tegen bestaan.

De wereldwijde grote sterfte en overbelasting van de zorg is achter de rug. Wat wel zorgelijk is, is het feit dat er nieuwe zoönosen dreigen. Ik vraag mij af of er voldoende lering getrokken is uit deze pandemie. Er zijn de afgelopen jaren meer dan 7 miljoen mensen  overleden aan Covid-19. Dat moeten we niet weer willen lijkt mij,.. de manier waarop mensen met dieren omgaan speelt daarin een doorslaggevende rol.

De “FAQ” is uit het hoofdmenu gehaald en nu ook op deze website, vooralsnog, een “voetnoot” geworden. Letterlijk, want de link naar de Covid-19 FAQ is verdwenen naar de onderkant van dit blog, in de “footer”.

Delen op: