nieuwe studio

 

Op dit blog heb ik er al een paar keer over geschreven, maar sinds jaren ben ik bezig thuis muziek op te nemen, te bewerken en te mixen op mijn computer. De eerste stapjes waren nog op een computer met 2 geluidskaarten die draaide onder Windows2000. Tegenwoordig heb ik een iets andere setup.. 

Thuis studio Rudy Brinkman
De oude situatie, in de woonkamer

Op https://www.solidrockbluesband.com heb ik (in het Engels, in verband met mijn Engels sprekende vrienden en contacten in de muziekwereld) er veel over staan tegenwoordig. Dit is een ‘solo’ muziekproject, feitelijk. Maar regelmatig werk ik ook samen met anderen.

Daarnaast is er sinds kort ook een Nederlandstalige website beschikbaar met vooral informatie over de studio setup zie:

http://www.zolderstudio.nl/

De studio is gehuisvest op de zolderkamer. Dat heeft zo z’n voor- en nadelen. Voordeel is dat het altijd ‘bij de hand’ is als ik een idee heb waar ik aan wil werken. Nadeel is natuurlijk dat je, vooral bij de opname van akoestische instrumenten en zang, moet zorgen dat andere huisgenoten daar toch enigszins rekening mee houden. En vice-versa!

De studio bestaat voornamelijk uit zelfgebouwde hardware (computers), budget opname apparatuur en een leuke verzameling instrumenten. De informatie hierover kun je vinden op de diverse sites die ik er voor/over heb gemaakt.

Veel (luister)plezier!