Over deze website

Deze website is een persoonlijke website. Gevuld met meningen, artikelen en analyses. Maar ook met, als het kan, zoveel mogelijk objectieve informatie. Stukjes over ontwikkelingen en mijn mening er over. Zoals ik dingen zie. Reviews van producten en diensten, foto’s, video’s. Artikeltjes over maatschappelijke issues. Onderwerpen die ik interessant vind (en dat gaat van computers tot geschiedenis, gezondheid, politiek en alles wat er tussen ligt en ik tegenkom). Oplossingen voor computer problemen (Windows en Linux).

Disclaimer
Deze artikelen zijn strikt persoonlijk. Het is niet de visie van een eventuele werkgever of maatschappelijke of geestelijke stroming. Alle informatie op deze website is ook ‘as is’. Je kunt er ook geen rechten aan ontlenen .

Overname en rechten
Alle rechten (©), tenzij anders vermeld, behoren mij toe. Overname van artikelen of foto’s alleen met (schriftelijke) voorafgaande toestemming.

Wie ben ik?

(laatste update September 2021)

Als Kleuter bij de FotograafGeboren in een dorpje in Groningen in 1969. Na zes jaar lagere school ging ik naar de MAVO in Grijpskerk (nu onderdeel van het Lauwers College)  en vervolgens, omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde gaan doen, naar de KMBO BA in Buitenpost.

De MEAO, voor veel mensen die de MAVO deden indertijd een populaire vervolgopleiding, vond ik te lang duren om mij te oriënteren. En met de MTS had ik niets omdat ik niet zo van de techniek was. Wel had ik, toen al, interesse in theologie maar de enige opleiding op dat gebied die aansloot op de MAVO was een particuliere opleiding en dat was financieel niet haalbaar.

Een andere richting die mij ook wel interesseerde was de zorg maar ik was nog jong en wilde een definitieve keuze nog wat uitstellen. Een korte beroepsopleiding gaf in elk geval een basis.

Het KMBO, toen nog in de kinderschoenen, was een opleiding die leerlingen veel vrijheid gaf. Zo mocht je bijvoorbeeld veel zelfstandig werken. Waardoor ik de opleiding sneller klaar had dan de twee tot maximaal drie jaar die er normaliter voor stond.

Daarna, omdat ik op het KMBO in aanraking kwam met de ICT, vervolgens nog een éénjarige “MBO+” Informatica-opleiding in Leek. Het KMBO was (onbedoeld) koersbepalend geworden voor mij. Dat ik daarna nog een (extra) MBO-niveau opleiding ging doen stond voor mij op voorhand wel vast. Het KMBO had, in mijn ogen ten onrechte, niet zo’n goede reputatie.

Op het KMBO leerde ik naast bedrijfsadministratie, als vak, ook andere zaken zoals gitaar spelen. Wat ook wel heel bepalend is geweest want nog steeds is muziek maken één van mijn grote hobbies.

Computers, ICT

Op het KMBO leerde ik voor het eerst “omgaan met computers”. Toen nog de Commmodore 64 en 128’s. Die we gebruikten voor boekhouden en tekstverwerking. Maar ik zag meer mogelijkheden in die machines. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Vandaar de IT-opleiding gevolgd.

De opleiding was pittig, een jaar lang elke dag van ‘s morgens acht tot ‘s middags vier, 5 dagen per week inclusief een stage waar we gelijk ‘vol aan de bak’ moesten – de ‘kinderjaren’ van de ICT – dwz voor dat ICT gemeengoed werd-, het waren de mooiste: een nieuwe wereld en volop in ontwikkeling!

Tot slot ben ik in 2015-2017 een studie (kort) HBO Informatiebeheer gaan volgen die ik met succes heb afgerond.

Na een paar verhuizingen tijdens de tienerjaren, in de tussentijd, uiteindelijk getrouwd met een meisje uit Drachten in Noordhorn gaan wonen. Waar ik nog steeds woon. Met hetzelfde meisje 🙂

Functioneel Beheer, Applicatiebeheer

FotoFlexer_PhotoVoordat we trouwden had ik via een uitzendbureau wat werk gedaan her en der, onder andere bij twee autobedrijven. De ICT markt was minder gegroeid dan verwacht en dus ging ik in de administratieve sector aan de slag bij de Informatiseringsbank (Studiefinanciering), tegenwoordig DUO.

Via het werk bij studiefinanciering kwam ik terecht bij de “Directie URO”. Deze afdeling van de toenmalige IB-Groep verzorgde de wachtgelduitkeringen voor Onderwijspersoneel. Ik was 21 jaar toen ik begon bij de U(R)O.

In de tussentijd heb ik in de avonduren het PDI-diploma en een aantal  HBO-informatica modules gehaald via het AMBI-traject. Na diverse fusies werkte ik uiteindelijk voor het “UWV“.

In 1998 werd ik “Functioneel Beheerder”. In die rol heb ik ruim tien jaar lang meegewerkt aan het opbouwen van de Informatisering van het callcenter van het UWV. Het werk dat ik daar deed werd verplaatst naar Amsterdam.. dus werd het tijd naar iets anders om te zien want (mee)verhuizen naar Amsterdam zag ik totaal niet zitten.

UMCG

In 2016 ben ik daarom van werkgever veranderd. In mei 2016 ben ik voor het UMCG bij de Huisartsenopleiding gaan werken als “Medewerker ICT”, waar ik heb meegewerkt aan onder andere de invoering van een (nieuw) CRM-systeem, het beheer van diverse applicaties, een website en de webserver deed.

Gemeentelijke overheid

Sinds juni 2017 ben ik als (part-time) Applicatiebeheerder bij een gemeente aan de slag gegaan. Een eveneens mooie ICT-omgeving en leuke functie met nieuwe uitdagingen. Voor mij een verbetering op meerdere gebieden en dus heb ik de overstap van UMCG naar de gemeente gemaakt.

Rudy's Krabbels | website brinkman it hosting webdesignEigen bedrijf

Naast het werk in loondienst ben ik in het jaar 2000  vanuit m’n “hobby” (websites maken e.d.) een eigen bedrijf begonnen: Brinkman.IT.

Ook, zeker niet in de laatste plaats, omdat ik minder afhankelijk wilde zijn van mijn (toenmalige) werkgever. Alle fusies en veranderingen maakten de toekomst niet zekerder en dan is een alternatief achter de hand hebben erg fijn. Daarnaast vind ik het zelfstandig ondernemerschap, het ‘zelf baas zijn’ een leuke uitdaging en afwisseling met de ‘loondienst’.

Hoofdzaak van mijn bedrijf is voornamelijk website hosting, domeinregistraties en ontwerpen en bouwen van websites. Daarnaast doe ik nog wel eens wat in “online retail”, import en verkoop (online) van diverse zaken.

PieterburenGezin

Last but not least iets over ons gezin.

Toen ik 18 jaar was ontmoette ik Laura, zie eerder, op een jongeren-weekend van de EO. het weekend was in Westerbork, vooral bekend vanwege de relatie met de 2e wereldoorlog: Kamp Westerbork. Ik ging er op de bromfiets, een Batavus MK4, heen.

In 1991 zijn we getrouwd. We wonen (nog steeds) in Noordhorn en hebben inmiddels drie (volwassen) dochters. De foto van de meiden is al weer een flink aantal jaren geleden gemaakt bij het Zeehondencentrum in Pieterburen. Inmiddels zijn ze alle drie volwassen.

Studie

Ik hou van mijn kennis verbreden, studeren, op allerlei gebied en heb naast mijn werk diverse studies en cursussen gevolgd in de loop der jaren.

(kort) HBO Informatiemanagement
De studie Informatiemanagement is een HBO-opleiding welke ik in 2017 heb afgerond. Het bestaat uit (korte) HBO-modules die allemaal afgerond werden met HBO-certificaten. De nadruk lag vooral op IT Service Management.

Theologie
In 2007 ben ik (eindelijk) een ‘jeugddroom’ gaan verwezenlijken en gestart met een “Bijbelschool”-opleiding. Zie deze site voor meer informatie. Via het Moody Bible Institute heb ik een schriftelijke opleiding gevolgd voor het “Biblical Studies Series Certificate”. Deze heb ik behaald en ben nu nog steeds studerende op dit gebied via diverse online opleiders en cursussen.

Hobby’s

Tot slot, geen verassing voor wie deze site een beetje doorkijkt, ik doe ook wat met muziek. En ik maak foto’s. Twee leuke hobby´s die regelmatig ook samenvallen.