Biografie

Wie ben ik?

(laatste update September 2019)

M’n jongste jaren in een heel klein Gronings dorpje doorgebracht waar ik de lagere school doorlopen heb. Bijgaande schoolfoto moet ergens in 1978/1979 genomen zijn – ik kwam ‘m bij toeval tegen op het web. In zwart/wit!

Schoolfoto Lagere School PieterzijlNiet alleen het dorpje was klein. De school, met minder dan 20 leerlingen (foto rechts) en slechts twee docenten was eveneens heel klein. In klas 4, 5 en 6 was ik zelfs de enige leerling in de betreffende klas! Daarna naar de MAVO in Grijpskerk (nu onderdeel van het Lauwers College) het KMBO in Buitenpost (Bedrijfsadministratie) en vervolgens nog een éénjarige “MBO+” Informatica-opleiding in Leek.

Computers, ICT

Op het KMBO (heengegaan omdat ik niet precies wist wat ik wou na de MAVO) leerde ik voor het eerst omgaan met computers. Toen nog de Commmodore 128. Een “nieuwe liefde” was geboren, en vandaar de IT-opleiding gevolgd.  De opleiding was pittig, een jaar lang elke dag van ‘s morgens acht tot ‘s middags vier, 5 dagen per week inclusief een stage waar we gelijk ‘vol aan de bak’ moesten – de ‘kinderjaren’ van de ICT – dwz voor dat ICT gemeengoed werd-, het waren de mooiste: een nieuwe wereld en volop in ontwikkeling!

Een aantal malen verhuisd, in de tussentijd, en uiteindelijk getrouwd met een meisje uit Drachten en in Noordhorn gaan wonen…

Functioneel Beheer, Applicatiebeheer

FotoFlexer_PhotoVoordat we trouwden had ik via een uitzendbureau wat werk gedaan her en der, onder andere bij twee autobedrijven. De ICT markt was minder gegroeid dan verwacht en dus ging ik in de administratieve sector aan de slag bij de Informatiseringsbank (Studiefinanciering), tegenwoordig DUO.

Via het werk bij studiefinanciering kwam ik terecht bij de “Directie URO”. Deze afdeling van de toenmalige IB-Groep verzorgde de wachtgelduitkeringen voor Onderwijspersoneel. Ik was 21 jaar toen ik begon bij de U(R)O.

In de tussentijd heb ik in de avonduren het PDI-diploma en een aantal  HBO-informatica modules gehaald via het AMBI-traject. Na diverse fusies werkte ik uiteindelijk voor het “UWV“.

Vanaf 1998 ben ik van beroep “Functioneel Beheerder”. In die rol heb ik ruim tien jaar lang meegewerkt aan het opbouwen van de Informatisering van het callcenter van het UWV. Het werk dat ik daar deed werd verplaatst naar Amsterdam.. dus werd het tijd naar iets anders om te zien want (mee)verhuizen naar Amsterdam zag ik totaal niet zitten.

UMCG

In 2016 ben ik daarom van werkgever veranderd. In mei 2016 ben ik voor het UMCG bij de Huisartsenopleiding gaan werken als “Medewerker ICT” waar ik heb meegewerkt aan onder andere de invoering van een (nieuw) CRM-systeem en het beheer van diverse applicaties, een website en de webserver deed.

Gemeentelijke overheid

Sinds juni 2017 ben ik als (part-time) Applicatiebeheerder bij een gemeente aan de slag gegaan. Een eveneens mooie ICT-omgeving en leuke functie met nieuwe uitdagingen. Voor mij een verbetering op meerdere gebieden en dus heb ik de overstap van UMCG naar de gemeente gemaakt.

Eigen bedrijf

Naast het werk in loondienst ben ik in het jaar 2000  vanuit m’n “hobby” (websites maken e.d.) een eigen bedrijf begonnen: Brinkman.IT.

Ook, zeker niet in de laatste plaats, omdat ik minder afhankelijk wilde zijn van mijn (toenmalige) werkgever. Alle fusies en veranderingen maakten de toekomst niet zekerder en dan is een alternatief achter de hand hebben erg fijn. Daarnaast vind ik het zelfstandig ondernemerschap, het ‘zelf baas zijn’ een leuke uitdaging en afwisseling met de ‘loondienst’.

Hoofdzaak van mijn bedrijf is voornamelijk website hosting, domeinregistraties en ontwerpen en bouwen van websites. Daarnaast doe ik nog wel eens wat in “online retail”, import en verkoop (online) van diverse zaken.

PieterburenGezin

Last but not least wat over ons gezin.

Toen ik 18 jaar was ontmoette ik Laura, zie eerder, op een jongeren-weekend van de EO. het weekend was in Westerbork, vooral bekend vanwege de relatie met de 2e wereldoorlog: Kamp Westerbork.

In 1991 zijn we getrouwd. We wonen (nog steeds) in Noordhorn en hebben inmiddels drie dochters. De foto is al weer een flink aantal jaren geleden gemaakt, inmiddels zijn ze alle drie volwassen!

Studie

Ik hou van studeren en heb diverse studies gevolgd.

(kort) HBO Informatiemanagement
De studie Informatiemanagement is een HBO-opleiding welke ik in 2017 heb afgerond. Het bestaat uit (korte) HBO-modules die allemaal afgerond werden met HBO-certificaten. De nadruk lag vooral op IT Service Management.

Theologie
In 2007 ben ik (eindelijk) een ‘jeugddroom’ gaan verwezenlijken en gestart met een “Bijbelschool”-opleiding. Zie deze site voor meer informatie. Via het Moody Bible Institute heb ik een schriftelijke opleiding gevolgd voor het “Biblical Studies Series Certificate”. Deze heb ik behaald en ben nu nog steeds studerende op dit gebied via diverse online opleiders en cursussen.

Hobby’s

Tot slot, geen verassing voor wie deze site een beetje doorkijkt, ik doe ook wat met muziek. En ik maak foto’s. Twee leuke hobby´s die regelmatig ook samenvallen.

Share This: