Diabetes en Obesitas genezen? Ons voedsel hoofdoorzaak diabetes en obesitas

Obesitas en Diabetes genezen

Ik bevind mij in de ‘risico-groep’ voor diabetes. Ik heb het voor zover ik weet niet en heb ook de kenmerken niet. Maar volgens diverse online testen moet ik mij zorgen maken er over. Want in mijn familie komt het veel voor.

Voedsel is de oorzaak van veel problemen. Al jarenlang weet ik dat en ga dus heel bewust met voedsel om. Soms ook even heel bewust ‘onbewust’ als in dat ik mijzelf toesta de regels te breken.

Jaren geleden ben ik gestopt met bijv. simpele dingen als suiker in de koffie, ’s avonds geen koek of snoep meer, gestopt met roken. Beetje meer bewegen (pak wat vaker de fiets of, zoals in mijn geval, de e-bike). Met als gevolg dat ik de laatste jaren (gemiddeld) ook zo’n 1 kilo per maand ben afgevallen. Zonder daar verder iets voor te hoeven te doen – geen dieet, geen trainingsprogramma’s. Gewoon letten op wat je eet. En vooral: géén “light” producten. Via één van de broers werd ik geattendeerd op onderstaande video van een TEDTalk (engelstalig).

Wat deze mevrouw beweert, en kan staven met wetenschappelijk onderzoek en praktijkresultaten, onderschrijft wat ik recent in een artikel las van een huisarts. Deze huisarts (ik hoop het artikel nog weer terug te kunnen vinden t.z.t.) zet haar patiënten die met diabetesklachten of problemen binnen komen, als ze daar aan mee willen werken, op een speciaal dieet. Binnen 4 tot 6 weken zijn de klachten verdwenen bij mensen die in het beginstadium zijn. De diabetes wordt daar niet mee genezen maar “omgekeerd” – dat wil zeggen: men kan het “stoppen” door een ander voedingspatroon.

Ons eten is namelijk de allergrootste veroorzaker van obesitas, diabetes en hartklachten. Zoals namelijk ook uit het onderzoek blijkt van mevrouw is het risico op hartklachten met 40% gedaald bij mensen in haar kliniek. Keer op keer blijkt dit. Zie daarvoor ook de tweede video – zoals de arts in het einde constateert: het is behoorlijk absurd dat we miljarden per jaar steken in het “bestrijden” van een ziekte, het doen van onderzoek, verstrekken van medicijnen, etc. terwijl de oorzaak van de ziekte bekend is. En, .. bij een groot aantal mensen met succes weggenomen kan worden.

Ook bij bijvoorbeeld ADHD en andere klachten blijkt telkens weer: het voedsel dat wij de laatste 30 tot 40 jaar voorgeschoteld krijgen zorgt voor een explosie van deze “ziektes”. Diabetes is sinds 2001 volgens het diabetesfonds méér dan verdubbeld. VERDUBBELD! Er zijn nu bijna één miljoen mensen met deze aandoening. En dat terwijl, nogmaals, de oorzaak volgens artsen bekend is: ons voedsel!

Ik weet nog niet precies hoe en wat wij met ons voedselpatroon gaan doen als gezin. Dát ik er wat aan wil gaan doen staat vast. Want zoals uit de TEDTalk blijkt — ook deze arts is zelf het “dieet” (eigenlijk een verkeerd woord, beter zou zijn “veranderde eetgewoonte”) gaan toepassen. En als niet-patiënt vaart ook zij er wel bij.

Kort samengevat: we moeten af van de koolhydraten. Aardappels, Brood (ik denk dat Allinsonbrood een goede oplossing is) en rijst zijn – zoals we die in de supermarkt halen – net als veel “voorverpakt” en “kant-en-klaar” voedsel een bron van ellende. Het maakt ons ziek. Doodziek.

Tot slot sluit ik af met een wat vrolijker video. Dochter Lisa laat zien hoe je Allinsonbrood maakt 🙂

 

Delen op: