Robot Romance

robotromance.jpg

Hoe ver moet je gaan voor ‘de perfecte vrouw‘? Uitvinder, of liever: technologie-nerd,  Le Trung gaf er een paar flinke balen geld aan uit en daar is ze dan: Kaiko! Maar ’t is zeker niet allemaal bedoeld om op die manier van z’n eigen ‘eenzaamheid’ af te komen..

Door het bezit van de nodige kunstmatige intelligentie kan ze praten en “beheerst” 2 talen, “herkent gezichten en begroet iedereen die ze ooit al ontmoet heeft”. De Telegraaf meldt:

Eén ding kan Aiko niet: lopen. “Dat is het moeilijkste deel voor iedere uitvinder. Het afgelopen half jaar heb ik niets anders gedaan dan systemen bedacht en uitgetest, maar zonder resultaat. Momenteel ben ik wel bezig met nieuwe software. Maar ze is erg behulpzaam en klaagt nooit. Kortom, de perfecte vrouw.”

Haar ‘schepper’ vertelt verder dat ze ook reageert op aanraking. De kerst was niet eenzaam (meer) voor deze technologie-nerd. Want naast Aiko waren ook z’n vader en moeder aanwezig om kerst te vieren… Hij is namelijk weer bij z’n ouders ingetrokken omdat hij al z’n geld investeert in Kaiko.

Goed, allemaal leuk en aardig maar wat de Telegraaf niet meldt (je bent nu eenmaal een sensatie-krant of niet!) is dat Le Trung niet zómaar een speeltje van € 33.000 in elkaar geknutseld heeft. Hij hoopt namelijk dat zijn project uiteindelijk er toe zal leiden dat hij een robot kan maken die hulpbehoevende ouderen -en mensen die hulp nodig hebben bij herstel van bijvoorbeeld een ziekenhuis-behandeling- kan (mee)verzorgen. Zeker in deze tijd van vergrijzing helemaal niet zo’n slecht idee. Le moet dan eerst nog wel één probleem oplossen: Kaiko kan (nog niet) lopen.

> Meer/foto’s: MailOnline

Delen op: