Review – Nince Draadloze Fietscomputer. Installatie en gebruik.

Nince Draadloze Fietscomputer - review
Nince Draadloze Fietscomputer (productfoto)

Mijn HEMA Fietscomputer heeft eind vorig jaar de geest gegeven en is vervangen door een Nince Draadloze Fietscomputer, aangeschaft via bol.com.

Mijn eerste indrukken en ervaringen met deze draadloze fietscomputer van Nince. Installeren en gebruik.

Na vijf jaar was het ‘tellertje’ van de HEMA aan z’n einde gekomen. Resetten werkte niet meer, alleen de tijd werd nog aangegeven. Verder helemaal niets. Jammer. Want hoewel een super simpel dingetje deed het precies wat ik nodig had. Snelheid tonen, tijd tonen en de afgelegde kilometers bijhouden. Het was de 2e HEMA fietscomputer. De 1e fietscomputer had het lang volgehouden, deze iets minder lang.

Nince Draadloze Fietscomputer

Op zoek naar een nieuwe fietscomputer dus. En ik zoek doelbewust iets eenvoudigs. Want allerlei geavanceerde functies heb ik niet nodig. Als je bij bol.com gaat zoeken op een fietscomputer kun je vanaf minder dan €20 tot honderden euro’s besteden..

Via Strava houd ik mijn fietstochten (ook) bij dus wat ik wil is een relatief eenvoudig ‘tellertje’ die mij laat zien hoe laat het is, wat de afstand in totaal is en wat mijn snelheid is. De Nince Draadloze Fietscomputer doet dat en nog meer. Voor een redelijke prijs.

Via bol.com vond ik de Nince Draadloze Fietscomputer. Gezien het grote aantal positieve reviews en de geboden functionaliteit heb ik daar voor gekozen.

Nince Draadloze Fietscomputer reviews bol.com
Nince Draadloze Fietscomputer – reviews bol.com

Met de compacte Nince fietscomputer heb jij altijd al je statistieken bij de hand. Deze uitgebreide draadloze fietscomputer is eenvoudig te monteren en beschikt over functies als snelheid, afstand, rijtijd, dagafstand, totaalafstand, klok, maximale snelheid, totale rijtijd en meer! De fiets computer is licht van gewicht, waterdicht en geschikt voor iedereen.” (bol.com)

Het ‘merk’ Nince is waarschijnlijk gewoon een handelsmerk. Ik zie dezelfde fietscomputer onder verschillende merken aangeboden. De prijzen verschillen onderling een paar euro.

Installatie

Installatie van de Nince Fietscomputer is relatief eenvoudig, maar de handleiding is een beetje rommelig. Je moet ‘m echt goed lezen.

De wielmaattabel is bijvoorbeeld, voor mij althans, een beetje onduidelijk. Het had alleen al geholpen als men bijvoorbeeld had vermeld “kijk op de band van uw fiets voor de juiste maat”.. met een beetje Googelen begreep ik wat ze eigenlijk bedoelden met de coderingen in het lijstje (ik ben niet zo technisch…).

Verder moet je er op letten dat de sensor vrij dicht langs de magneet op de spaak gaat, anders wordt het signaal niet opgepikt. De maximale afstand is <5 mm.

Al het materiaal inclusief de twee benodigde knoopcelbatterijen en meer dan voldoende tie-ribs worden meegeleverd. Je hebt de fietscomputer, sensor en het magneetje in een kwartiertje op het stuur, spaak en voorvork bevestigd en gereedschap is niet nodig.

In gebruik

Ik heb de fietscomputer na installatie gecontroleerd qua kilometerregistratie aan de hand van Strava, waarbij ik aanneem dat Strava, door de GPS-locatiegegevens, qua kilometers en gemiddelde snelheid accuraat is.

Na een eerste fietstocht constateer ik dat ik volgens Strava 28,6km’s heb afgelegd en volgens de fietscomputer was het 29,4km. Een afwijking van ~2,7%. Dat betekent ook dat de snelheid die wordt weergegeven ongeveer 2,7% te hoog is. In de praktijk: als je 20km/uur rijdt, geeft de fietscomputer 0,54km/uur teveel aan en als de fietsteller aangeeft dat je 100 kilometer hebt afgelegd zal dit volgens Strava zo’n 2,7 kilometer minder zijn.

Nince Draadloze Fietscomputer

Voor- en nadelen Nince Draadloze Fietscomputer

De voordelen:
+ draadloos (let op max. afstand sensor/computer is 80cm!)
+ zeer overzichtelijk, helder en goed afleesbaar display
+ eenvoudige montage, zonder gereedschap
+ afdoende functionaliteit voor de meeste mensen
+ eenvoudig in gebruik
+ dag/nacht display (verlicht in het donker).
+ redelijk geprijsd

De nadelen:
– matige handleiding
– lichte afwijking in snelheid/kilometers tov Strava

Resumerend: ik ben er zeer tevreden mee. De draadloze fietscomputer van Nince doet wat ik er van verwacht, is redelijk geprijsd en makkelijk te monteren. Precies wat ik zocht!

Delen op: