Slag bij Noordhorn (foto en video)

Rudy's Krabbels | Slag bij Noordhorn 1581 reenacted 35

Slag bij Noordhorn 1581 reenacted (35)

Het afgelopen weekend een leuke “klus” gehad: foto’s maken (en video) van de “Slag bij Noordhorn en alles wat daar omheen gebeurde. 

Alle foto’s en video © R. Brinkman, 2015

De foto’s mogen vrij van rechten worden gebruikt door De Schansenkrijg en de deelnemende re-enactors en hun verenigingen. Voor commercieel gebruik dient u contact met mij op te nemen.

De (zaterdag) begon met de opening van een expositie in Molen Fortuna, die 125 jaar bestaat. De expositie werd geopend door de molenaar, Commissaris van de Koning Max van den Berg en Burgmeenster Swart.

Daarna werd een hagepreek gehouden door Ds. Kreuk (Noordhorn). ’s Middags was de Slag bij Noordhorn nagespeeld door een groot aantal re-enactors. De foto’s en video’s heb ik via Youtube en de website www.Zuidhorn.nu beschikbaar gesteld alsmede via Facebook (een deel en er zijn nog meer foto’s van andere mensen beschikbaar, zie de pagina van de Schansenkrijg), 500px en Google’s Images (alle foto’s, groot formaat)

Foto’s – Google Images (groot formaat).
Alle foto’s via Google Images. Nogmaals, de foto’s mogen niet voor commercieel gebruik worden overgenomen zonder mijn uitdrukkelijke toestemming!

> Google Photo’s

Video
De Slag bij Noordhorn, uitgevochten op 30 september 1581 tussen de Staatse en Spaanse troepen, door een groot aantal reenactors nagespeeld. De video start bij de slag via deze link.

Delen op: