Tele Thinline

Oh nee he.. ik kreeg een aantal gitaarpakketten binnen voor de shop die niet goed waren. Althans, de verkeerde hardware was bijgeleverd. Dit model van Fender was ongeveer de bedoeling. Van de Fender site:

The ’72 Telecaster Thinline features a warmer and rounder semi-hollow ash body, a C-shaped maple neck, bullet truss rod, ’70s vintage hardtail strings-through Strat® bridge, three-bolt neckplate and two Wide Range humbucking pickups.

Telecaster control plateHet pakket dat geleverd is, kwam echter met de verkeerde, “Classic Tele” volume/tone en  switch. Want de switch van de Classic Tele heeft een andere ‘control plate’ en dat zou betekenen dat de meeste mensen ‘licht gefrustreerd’ aan de lijn zouden hangen als ik het zo zou versturen. Aanvullende hardware is inmiddels besteld, uiteraard. Zodat ze binnenkort uitgeleverd kunnen worden. Dus had ik zo’n pakket mee naar huis genomen om er eens wat mee te ‘vogelen’. Controleren of verder alles wel klopte.

Ondertussen, nadat ik het verder had gecontroleerd enzo, was ik wel een beetje héél erg gecharmeerd geworden van dit bouwpakket. M’n eerste tele-project was namelijk nog steeds niet naar tevredenheid. Ik heb de hals licht verknoeid. Het speelt, maar gewoonweg niet zoals het had gekund.

En al browsend kwam ik op dit mooie plaatje (klik voor groter):

Fender Telecaster Thinline - sunburst

Nu heb ik vroeger een hele mooie LesPaul gehad -ook in Sunburst- maar die vond ik te zwaar; zo’n massief ding om je nek, dat is te veel gewicht, vind ik. En hier combineerde zich opeens de mooie vorm van de Tele zich met een prachtige sunburst-lak, een ‘semi-hollow’ body (licht van gewicht) mét.. 2 vette humbuckers!

De originele Tele Thinline  (afbeelding boven) heeft dezelfde switch en vol/tone knoppen als de ‘classic’. Dus, vanavond is voorzichtig de control plate van de vol/tone en switch afgemonteerd en op de slagplaat gemonteerd zoals bovenstaand voorbeeld…

Je zult begrijpen wat er gaat gebeuren. Ik ga een 2e gitaar assembleren! Ik hoop de moed te hebben ‘m in een vergelijkbare sunburst te doen. Heb over een dergelijke lak op een gitaar een uitgebreide verhandeling op internet gevonden en het zou in theorie mij dus moeten kunnen lukken. Gaat het niet goed, dan wordt het alsnog een blanke uitvoering. Een bijna 100% kopie. Bijna, want de humbuckers zijn zwart. Maar dát mag de pret niet drukken!! En als ik dan dit geluid (deed me overigens érg denken aan The Band!) er uit kan krijgen hoor je me nooit weer klagen…

update: na wat zoeken op google enzo ben ik er uit, het wordt geen drie kleuren lak zoals het in deze foto is maar de óude 2-tone sunburst van Fender. Nooit zo geleverd op dit model, maar het is dan ook mijn gitaar!

Delen op: