Delfsail 2016 – Sail In Haven Delfzijl

Rudy's Krabbels | P1000479

DelfSail is een uniek evenement. Gisteren waren we, ondanks het slechte weer, toch naar de Delfsail in Delfzijl gegaan. De Sail In beloofde best een mooi programma. De regen viel, ondanks dat er een paar hevige buien waren, toch wel mee.

ZomwerWelVaart
ZomerWelVaart – “Lutje Delfsail”

 

Bij de Delfsail heb ik dan ook heel wat foto’s kunnen maken – met m’n nieuwe Panasonic DMC-FZ72 en de “good old” Olympus E-410 uiteraard. Ook een korte video (zie deze link).

Bijgaande een selectie van de foto’s die ik gemaakt heb gisteren. Op m’n 500px-account (klik hier), Google Foto’s (groot formaat, klik hier) en Facebook heb ik er meer staan. Op 500px staan ook foto’s van “Lutje Delfsail” (ZomerWelVaart), op Google’s Album staan er nog veel meer (klik hier). Afgelopen zondag was ik daar geweest. Veel van de schepen die nu bij Delfsail liggen (“Varend erfgoed”) lagen 2 dagen in Groningen. Eigenlijk kwamen ze daar in mijn ogen beter tot hun recht dan in de haven van Delfzijl!

De intocht van de tallships in Delfzijl was prachtig om te zien, helaas waren de schepen echter niet op zeil aan ’t binnenvaren. Ik vermoed dat de wind verkeerd stond? Desondanks een prachtig gezicht. En ach, die regen? Dat zijn we in Nederland wel gewend!

Delen op: