DreamWeaver exhorbitant duur

Ik had de 30-dagen versie van Dreamweaver gedownload en wilde ‘m eventueel kopen. Wanneer je dan naar de website van Adobe gaat,.. enfin, lees wat ik schreef aan de customer service:

Waarom wordt DreamWeaver voor $399,- aangeboden op de adobe.com site maar zodra je dan wilt bestellen kost het opeens in Euro’s 479.00 ex VAT. Dat is de meest bijzondere dollarkoers die ik ooit heb gezien! Mijns inziens klopt hier iets heel erg niet, …

Het antwoord van Custumer Services ..

Prijzen in Europa liggen bij meerdere producten hoger, niet alleen computersoftware. We snappen dat u wilt weten waarom software duurder is in Europa dan in de Verenigde Staten. De prijzen van software van Adobe zijn gebasseerd op kosten van klantenonderzoeken, lokale economie status van de landen in Europa en de kosten van het zaken doen in Europa. Vergeleken met de Verenigde Staten heeft Europa ruim 10 verschillende talen waarin software vertaald moet worden, 4 verschillende valuta en verschillende economische toestanden in verschillende Europese gebieden. De kosten van het zakendoen in Europa ligt daarom veel hoger dan het zaken doen in de Verenigde Staten.

U leest het goed.. omdat wij hier nu eenmaal meer te besteden hebben, is de prijs ten opzichte van Amerika ongeveer 160% hoger. De andere aangevoerde argumenten doen niet ter zake! Vertalen van software is namelijk een klusje van niets. Veel standaard Windows “rolmenu’s” vertalen automatisch in de doeltaal! En, ik had het product al gedownload en neem genoegen met een “engelstalige” versie (dus ‘klantenonderzoek’, europese markt enz, gaat allemaal niet op). Daar wil ik dan eventueel de gevraagde prijs voor betalen, maar dat kan niet.. Mijn antwoord is dan ook:

Andere producten zijn wel degelijk vergelijkbaar. Zo heb ik PaintShop Pro XI zojuist bij de winkel gekocht voor Euro 79,- en dat kost bijv. in Amerika USD 79,-. Natuurlijk, iets duurder alhier, (*) maar dat mag ook (vertaling, nederlandse/europese productie enz) maar het verschil bij DreamWeaver is exhorbitant!

Overigens, als u kinderen hebt.. kun u voor een appel en een ei een ‘studentenlicentie’ voor veel programma’s krijgen. Dan gaan blijkbaar de argumenten allemaal niet meer op die eerder genoemd worden en blijft er nog steeds maar één argument écht staan: we kunnen jullie financieel uitkleden, dus doen we het.

___
(*) ongeveer 130%

Delen op: