Server4 (CentOS II)

Vandaag weer verder gegaan met Server4. Ik moest wachten op een levering van nieuwe bouwpakketten  vandaag, dus de hele dag op kantoor zitten en de tijd nuttig besteed. Voor wie goed oplet is te zien dat op de foto’s —tijdens de eerdere installatie genomen— de 2e HDD nog niet aangesloten was. Dat werkt niet echt als je een RAID1-configuratie wilt laten draaien!

Daarnaast heb ik nu een echte ‘server-installatie‘ gedaan. Dus de oude installatie (Desktop) is weer verwijderd en nu is er gekozen voor ‘server’. De Firewall, i.t.t. de eerdere installatie, uitgezet. Want dat gaat geregeld worden door ISPConfig. Nu alleen nog ISPConfig draaiend zien te krijgen! Helaas gaat de how-to over ISPConfig 3.x en ik heb de laatste 2.x gedownload. Omdat 3.x nog in ontwikkeling is, heb ik nog een beetje koudwatervrees daarvoor namelijk…

Server4

Foto: Installatie CentOS

Server4

Foto: bovenaanzicht, let op het ontbrekende SATA-kabeltje 😉 Die er nu natuurlijk wel in zit. De RAID-set bouwen (door de machine, uiteraard) duurden úren..  Tja, dát krijg je als je 2x 500Gb er in hebt.

Delen op: